Politie Gelderland-Zuid

Overval op horecagelegenheid

Nijmegen, 03-01-2006 o Een 14-jarige jongen die maandagavond rond 21.15 uur even oppaste in de horecagelegenheid aan de Molenweg heeft aangifte gedaan dat hij is overvallen door twee mannen die hem bedreigden en geld uit de kassa zouden hebben weggenomen.

De jongen, die alleen in de horecagelegenheid van zijn vader was, heeft verklaard dat er plotseling twee gemaskerde mannen binnenkwamen; beiden met een mes. Eén van hen zou de jongen hebben bedreigd en geld hebben geeist. Toen zij het geld hadden zijn zij de horecagelegenheid uitgegaan en weggelopen in de richting van het Daniëlsplein. De jongen is niet gewond geraakt.

Signalementen

* De ene man was ongeveer 1,90 meter lang, slank postuur, tussen de 20 en 30 jaar, blauwe ogen, zwarte schoenen en een zwarte spijkerbroek van het merk 'Replay'. Het woord 'replay' stond in grote witte letters op de stof van het linkerbovenbeen. Voorts droeg hij zwarte leren handschoenen en een bivakmuts met twee gaten voor de ogen.

* De andere man heeft vermoedelijk een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1,85 meter lang en heeft ook een slank postuur. Hij is ook tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij droeg zwarte schoenen met veters, een zwarte spijkerbroek en een zelfde soort bivakmuts.

Vermoedelijk hebben de overvallers gebruik gemaakt van een wit/grijze personenauto. Het kan zijn dat deze in de buurt van de Molenweg of het Daniëlsplein, al of niet met draaiende motor, geparkeerd heeft gestaan terwijl de bestuurder zat te wachten.

De politie zoekt deze overvallers en de wit/grijze personenauto met de bestuurder. Wilt u de politie voorthelpen bij het onderzoek, bel dan 0900-8844. Wenst u anoniem te blijven, bel dan met 'Meld Misdaad Anoniem' op telefoonnummer
0800-7000.
(09)