PERSBERICHT - 2006-01-03

Introductie digitaal project op Vakantiebeurs 2006 in Utrecht

'Fotorondje Dordt' nieuwe variant op stadswandeling

VVV Zuid-Holland Zuid introduceert op de Vakantiebeurs 2006 in Utrecht een nieuwe, moderne variant op de traditionele stadswandeling: het 'fotorondje Dordt'. Het project, dat voorziet in een dagje uit met een fotoalbum daarvan als souvenir, is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf 'My PhotoFun'. In de loop van het voorjaar zullen meer fotoroutes worden ontwikkeld.

Een stadswandeling met een zelfgemaakt fotoalbum als souvenir. De digitale camera verovert Nederland. Tijdens een dagje uit kun je oneindig veel foto's schieten. Maar wat doe je ermee als je thuiskomt?

Oplossing
Het Fotorondje Dordrecht biedt de oplossing: met de digitale foto's die je tijdens een wandeling door de historische binnenstad van Dordrecht gemaakt hebt, stel je thuis op je gemak achter de PC een fotoalbum samen. Verzend het album via internet en ontvang enkele dagen later het gedrukte album per post thuis. Een persoonlijk en uniek souvenir.

Nieuwe variant op de stadswandeling
Het 'Rondje Dordt' is een bewegwijzerde wandelroute door het historisch centrum en het havengebied van Dordrecht. Deze wandelroute krijgt door het toevoegen van een thema steeds een andere vorm. De Sprekende Gevels bijvoorbeeld, waarbij historische panden langs de route verhalen vertellen via een discman. Een andere variant is het Dagje Dordrecht, een individueel dagarrangement met koffie en gebak, lunch, stadswandeling en museumbezoek.

Compleet pakket
De VVV introduceert op de Vakantiebeurs in Utrecht (11 t/m 15 januari) het Fotorondje Dordrecht. Dit is een compleet pakket met een uitgebreid beschreven stadswandeling èn een CD-rom met de software om thuis een eigen fotoalbum samen te stellen na afloop van het bezoek aan de stad. De wandeling leidt de bezoeker vanzelf langs de vele fotogenieke plekjes.

De digitale camera 'draait' op volle toeren en als thuis blijkt dat een foto toch niet zó geslaagd is, is er niets aan de hand. Na het downloaden van de software op de PC zijn ruim vijftig foto's uit het fotoarchief van VW beschikbaar om in je eigen album, je persoonlijke fotosouvenir, te plaatsen als vervanger van een eventueel mislukte opname.

VVV Photofun
Voor dit project is de WV Zuid-Holland Zuid een samenwerking aangegaan met MyPhotofun, een bedrijf met zeer ruime ervaring op het gebied van printen van fotoalbums. Er zijn twee mogelijkheden om een prachtig souvenir van Dordrecht samentelstellen. De eerste mogelijkheid is het pakket te kopen voor 14,=. Dit is inclusief de stadwandeling en de software voor het maken en printen van het album. Het zelf samengestelde album van twintig pagina's (maximaal tachtig foto's) wordt kostenloos thuisgestuurd. Het pakket is te koop bij de VVV in Dordrecht of via de webwinkel op www.vvvzhz.nl.

Het is ook mogelijk de software te downloaden via de knop VVV photofun op de internetsite www.vvvzhz.nl. Het samenstellen van het album gaat op dezelfde manier. De betaling wordt per creditcard of overboeking geregeld. Ook bij deze mogelijkheid is het VVV fotoarchief beschikbaar. Verder kun je ook grotere albums bestellen of kiezen voor een verjaarskalender of persoonlijke agenda.

Meer fotowandelingen en fotofietstochten
In de loop van het voorjaar zullen meer fotoroutes verschijnen en zal het daarbij horende fotoarchief worden gevuld. Op het programma staan fietsroutes door de Hoeksche Waard (Nationaal Landschap) en de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en wandelroutes door Gorinchem en Leerdam. De napret van het samenstellen en bekijken van het album is bijna net zo leuk als het dagje uit dat daaraan voorafging.