Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

3 januari 2006

Lengel - Bromfietser onder invloed

De politie heeft maandagmiddag (02/01) op de Meilandsedijk een 19-jarige bromfietser uit Ulft aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 17.50 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. Bovendien bleek de bromfiets niet verzekerd en niet voorzien van remmen te zijn. De man blies p het politiebureau een promillage van 1,8. De politie maakte proces-verbaal op.

Westendorp - Boete voor rijden zonder gordel

De politie heeft maandagmiddag (02/01) op de Doetinchemseweg een 39-jarige automobilist uit Silvolde aangehouden die onder invloed van alcohol en zonder gordel reed. De politie zag rond 15.10 uur de man zonder gordel rijden en gaf hem hiervoor een boete van 70 euro. Controle wees uit dat de man alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,8. prom.

Doetinchem - Diefstal van auto

Onbekenden hebben maandag (02/01) voor een woning aan de Slotlaan een auto gestolen. Bovendien is uit de woning een geldbedrag verdwenen. De dieven namen tussen 12.00 en 13.00 uur een groene Renault Clio met het kenteken JZ-JX-50 mee. De 37-jarige eigenares ontdekte de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Aalten - Winkeldievegge aangehouden De politie heeft maandagmiddag in een winkel aan de Haartsestraat een 16-jarige winkeldievegge uit Aalten aangehouden. Het meisje had rond 17.30 uur make-up met een waarde van bijna drie euro gestolen. Het winkelpersoneel waarschuwde de politie die het meisje meenam naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakte proces-verbaal op.

Terborg - Zevenentachtig bestuurders in de fout

Zevenendertig bestuurders van motorvoertuigen gingen maandag (02/01) tijdens een snelheidscontrole op de Silvoldseweg in de fout. Vierhonderddertig bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 87 sneller dan de toegestane snelheid van 50. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur.

Ulft - Negenenvijftig bestuurders te snel

Negenenvijftig bestuurders van motorvoertuigen overtraden maandag (02/01) tijdens een snelheidscontrole op de Ettenseweg de maximumsnelheid. Ruim 170 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 59 sneller dan de toegestane snelheid van 50. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --