Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/01)

OOSTERHOUT NB, 3 januari 2006

Snel begin van 2006

VEEN: Op maandag 02 januari 2006, omstreeks 14.35 uur, zag een motoragent van het Verkeershandhavingsteam een snelle automobilist. Een 26-jarige inwoner uit Andel reed met een snelheid van 136 km/u over de Provincialeweg-Oost, terwijl de maximum snelheid daar 80 km/u bedraagt. De overtreder mocht ter plaatse meteen zijn rijbewijs inleveren. Dat werd ingevorderd en uiteraard kreeg de man een proces-verbaal. Het rijbewijs is inmiddels opgestuurd naar de Officier van Justitie in Breda.

Arrestatie na relationele mishandeling

NIEUWENDIJK: Een 44-jarige inwoner van Nieuwendijk is maandagmiddag 2 januari opgepakt op verdenking van geweldpleging tegen zijn ex-vrouw. Agenten waren rond 17.30 uur geroepen, kort nadat de mishandeling had plaatsgevonden. De verdachte was naar de woning van zijn ex-vrouw gekomen, waarbij de twee ruzie kregen. De vrouw vertelde dat ze klappen en schoppen had gekregen en had zichtbare verwondingen. De politie arresteerde de verdachte en stelde hem in verzekering. Hij is dinsdag 3 januari na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man vertelde te hebben gehandeld uit zelfverdediging.

Verdachte inzake hennepkwekerij opgepakt

OOSTERHOUT: De politie arresteerde dinsdagochtend 3 januari een 21-jarige Oosterhout op verdenking van overtreding van de Opiumwet en diefstal van electriciteit. De arrestatie vond plaats naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij op zondagavond 1 januari in de Hildebrandlaan. Een stroomstoring leidde tot de vondst van de wietplantage. Daarbij bleek ook dat er stroom buiten de meter om werd afgetapt. De man heeft tijdens het verhoor een bekentenis afgelegd, waarna er proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een schikkingsvoorstel van 3.000,- opgelegd. Door deze boete te betalen voorkomt hij een gang naar de rechter.

Meisje licht gewond door vuurwerk

OOSTERHOUT: Een 14-jarig meisje is maandag 2 januari licht gewond geraakt door vuurwerk. Dat gebeurde rond 15.00 uur op de Regentendam. Het slachtoffer liet samen met haar zusje de hond uit, toen zij belaagd werden door twee jongentjes die vuurwerk naar hen gooiden. De zusjes besloten om direct naar huis te lopen. Eenmaal in de tuin aangekomen werd het slachtoffer toch nog geraakt. Een ontstoken vuurpijltje van het type "Maanraketje" kwam tegen haar lip aan. Ze liep daardoor een opgezwollen lip en een klein wondje aan haar lip op. Het dadertje bleek een 8-jarige jongen te zijn. Omdat
strafrechterlijke vervolging van iemand beneden de 12 jaar niet mogelijk is in Nederland, zochten de agenten contact met de ouders van de jongen. Met hun toestemming is de knul meegegaan naar het politiebureau, waar hij (met goedvinden van zijn ouders) een verwijzing kreeg naar Bureau Halt.

De politie wijst erop dat het afsteken toegestaan was tot uiterlijk 02.00 uur in de nieuwjaarsdag. Vuurwerkafstekers die nu nog worden betrapt krijgen onherroepelijk een proces-verbaal of een verwijzing naar Bureau Halt.

Twee jongens ondervonden dit aan den lijve toen zij vuurwerk afstaken in het Slotpark. De knullen van 14 en 15 jaar oud moesten hun vuurwerk in leveren en kregen een verwijzing naar Bureau Halt. Dit gebeurde op maandagavond 2 januari rond 20.00 uur.

Inbraken in Waalwijk

WAALWIJK: In een hoekwoning op de Victoriestraat is op maandagavond 2 januari ingebroken. Het feit vond plaats tussen 17.00 en 21.00 uur. De nog onbekende dader kwam de woning binnen door bovenlichtje aan de achterzijde open te breken. De gehele woning werd daarna doorzocht. De bewoonster mist haar computer en een digitale camera.

Diezelfde dag is tussen 09.00 uur en 20.45 uur geprobeerd om in te breken in de Poolsestraat. De dader gebruikte daarbij een kliko om bij een bovenlichtje te komen. Het lukte hem echter niet om het raampje open te breken.

Een computer en beeldscherm verdwenen bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Zanddonkweg. Om 01.48 uur trad het inbraakalarm in werking en de politie was binnen vijf minuten ter plaatse. De dader was toen al gevlogen. De computerapparatuur was namelijk vlak achter de ramen geplaatst en kon dus door het ontstane gat snel en gemakkelijk naar buiten worden getrokken. Door computerapparatuur op deze manier weg te zetten, heeft een inbraakalarm weinig nut. De dief heeft de buit al te pakken, nog voordat het alarm in werking treedt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer