Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 23 december 2005 en 3 januari 2006

Op vrijdag 23 december 2005 en dinsdag 3 januari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Grondkosten en bijdrage in stichtingskosten kinderhospice Pallieterhof

Het college heeft besloten de benodigde kavel voor de realisatie van kinderhospice Pallieterhof in erfpacht uit te geven voor het symbolische bedrag van 1,- per jaar. Het college ziet daarmee af van de marktconforme verkoopprijs voor sociale en/of culturele instellingen van 216.000,-. Pallieterhof wordt gebouwd achter de ING-bank aan de Kerklaan.

Voor deze uitgave stelt de gemeente nog nadere voorwaarden. Voorwaarde is in elk geval dat de erfpacht eindigt als Stichting Pallieterhof ophoudt te bestaan of bijvoorbeeld fuseert, als het te realiseren gebouw de functie van kinderhospice verliest of als de exploitatie op niet ideële basis wordt voortgezet. Het college heeft ook besloten dat, voor zover de gemeente kosten in rekening brengt voor voorbereiding en begeleiding van en toezicht op de bouw van de hospice, zij daarvoor in totaal niet meer dan 30.000 in rekening zal brengen.

Het college besloot verder geen andere financiële bijdrage te doen in de stichtingskosten van het kinderhospice.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Brief Cliëntenraad over besteding budget voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

De Cliëntenraad Sociale Zaken heeft vragen gesteld over de toevoeging van een budget aan de middelen voor bijzondere bijstand. Dit bedrag zou volgens de Cliëntenraad specifiek bestemd zijn ter compensatie van de meerkosten van chronisch zieken en gehandicapten. Het college heeft de antwoordbrief aan de Cliëntenraad vastgesteld.

Uitvoeringsplan Sportstimulering 2006

Het college heeft het uitvoeringsplan Sportstimulering 2006 vastgesteld.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Nulmeting en plan van aanpak zwerfafvalproject

Op het gebied van zwerfafval scoort Capelle goed. Volgens de indeling van de CROW-schoonheidsklassen vallen wij in de categorie schoon. In een klein aantal gebieden zijn nog enkele gerichte acties mogelijk om het niveau nog verder te verbeteren. Het college heeft ingestemd met de actiepunten zoals die in de nota op zoek naar de juiste zwerfafvalaanpak zijn verwoord.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

NEXUS gladheidbestrijding regio Rotterdam

De gemeente Capelle aan den IJssel participeert in NEXUS, een regionale projectgroep die zich bezighoudt met gladheidbestrijding. Het college heeft ingestemd met het door de projectgroep voorgestelde strooibeleid en het netwerk van hoofdwegen en busroutes.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Resultaten jeugdmonitor brugklassers en derdeklassers

Het college heeft kennisgenomen van de notitie over de jeugdmonitor 2003/2004 van brugklassers en derdeklassers. De notitie gaat in op de resultaten van de monitor en de conclusies die daaruit getrokken kunnen worden.

Opdrachtverlening Woonvisie

In december heeft de gemeenteraad de Structuurvisie vastgesteld. Eén van de uitwerkingen van de Structuurvisie is de Woonvisie. Het college heeft besloten de opdracht voor het opstellen van de Woonvisie te verlenen aan Adviesbureau RBOI.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Actualisatie regeling budgethouderschap

Het college heeft de geactualiseerde regeling budgethouderschap vastgesteld en van toepassing verklaard voor de begrotingsuitvoering, met ingang van de begroting voor 2006.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Benoeming lid programmaraad Lokale Omroep

Het college heeft besloten de door het bestuur van de Stichting Lokale Omroep Capelle aan den IJssel voorgedragen persoon te benoemen in de programmaraad van de stichting.

Uitgangspunten begroting 2007 en planning 2006

Het college heeft de brief vastgesteld waarin de uitgangspunten staan voor de begroting 2007-2010 en de meerjarenraming. Basis vormt de nota Financiële Planning en Control. Ook heeft het college de planning voor de planning- en controlcyclus 2006 vastgesteld.