Dienstenbond CNV

CAO Slijterijen goedgekeurd door leden
03-01-2006

De leden van CNV Dienstenbond hebben zich positief uitgesproken over het behaalde onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe CAO een feit. Na een lange periode van moeizaam onderhandelen is er dan toch een akkoord bereikt.

Als CNV Dienstenbond zijn we blij met het feit dat we erin geslaagd zijn om een CAO neer te zetten die qua loonsverhoging hoger uitgepakt dan de meeste loonsverhogingen in de detailhandel. Onze leden lopen dan tenminste weer in op de collegas in de supermarkt.

Daarnaast hebben we met uw werkgevers aanvullende afspraken kunnen maken over de nieuwe WAO. De WAO is nu vervangen door de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen, de WIA. Bij de WIA staat 'werken naar vermogen' centraal. Ofwel: 'Het gaat niet om wat je niet meer kan, maar om wat je nog wel kan'. Dat zijn mooie voornemens van de overheid maar dan moet er voor arbeidsgehandicapte medewerkers wel werk zijn binnen of buiten hun huidige werkgever.

Omdat er geen enkele ervaring is met de WIA, zijn wij als CNV Dienstenbond kritisch ten aanzien van hoe de wetgeving in de praktijk gaat werken. Er kan frictie ontstaan tussen wat wel en niet als passend werk kan worden gezien. Vaak is dat ook nog afhankelijk van het feit of u al dan niet bij een kleine dan wel grote werkgever werkt en op welke wijze de diverse werkgevers invulling willen geven aan het daadwerkelijk intern plaatsen van medewerkers. Kortom CAO afspraken maken is belangrijk, maar het effect van deze afspraken in de praktijk is voor ons het meest belangrijkste.

U zou ons dan ook een groot plezier doen opmerkingen en ervaringen tijdens de looptijd van de CAO aan ons te blijven melden. Wij blijven rekenen op uw steun zodat we snel kunnen bijsturen tijdens de looptijd van deze nieuwe CAO. Een continue stroom van informatie is ook belangrijk om in 2007 de onderhandelingen vlot weer op te kunnen pakken. Immers, niets voor niets hebben we ervoor geknokt om de looptijd gelijk te trekken aan die van de supermarkten.

Daarnaast vinden wij het van belang dat meer medewerkers in de slijterijbranche lid worden van CNV Dienstenbond. Dankzij uw contributiegeld en uw inspanning profiteren alle medewerkers van dit akkoord. Dat gunnen wij uw ongeorganiseerde collegas van harte, maar zelf meedoen is wel zo fair. En niet lid willen worden vanwege de contributiekosten is vanwege dit akkoord geen argument meer. Ook uw ongeorganiseerde collega ontvangt 0,75% extra loonsverhoging ten opzichte van de supermarktmedewerker.

Voor iemand vanaf 23 jaar die fulltime werkt betekent de extra 0.75% van het loon van rond de 1.500,- per maand al snel dat het contributiegeld van CNV Dienstenbond terug is verdiend. Hij of zij heeft dan recht op bijvoorbeeld juridische bijstand bij problemen inzake werk & inkomen Als extra is het gezin van het nieuwe lid dan ook nog gratis verzekerd van rechtsbijstand in privé situaties.

Parttimers hebben dezelfde rechten maar betalen slechts contributie naar rato.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact op met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken onder telefoonnummer 0512 583 440 of per e-mail g.seffinga@cnvdibo.nl