2e persbericht van dinsdag 3 januari 2006

Eindhoven, 03-01-2006

Eindhoven: Man met knuppel geslagen

Een 64-jarige Eindhovenaar is maandagavond rond 23.45 uur op de Edisonstraat door twee mannen mishandeld. Het slachtoffer stond bij zijn auto en wilde juist het portier openen toen een man hem van achter bij zijn nek pakte en hem tegen de grond gooide. Hij zag twee mannen met bivakmutsen op. Ze sloegen hem enkele keren met een knuppel. Het slachtoffer begon te schreeuwen, waarop de twee aanvallers in een zwarte Volkswagen Golf stapten en wegreden. Het is niet duidelijk geworden wat de bedoelingen van de aanvallers waren. De 64-jarige man raakte licht gewond.

Eindhoven: Bekeuringen geseponeerd door onduidelijke bebording

In overleg met het Openbaar Ministerie worden 1060 bekeuringen geseponeerd die in de maanden oktober, november en december op de rotonde bij het Evoluon zijn gemaakt. Verkeersdeelnemers die vanuit de richting Botenlaan de rotonde naderen worden geconfronteerd met een onduidelijke bebording over de voorsortering. De bekeuringen die daarvoor zijn gemaakt gaan dus niet door. De overtreders die hun boete al hebben betaald, krijgen het geld teruggestort.

Eindhoven: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 10.30 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Geldropseweg De politie maakte daarbij gebruik van een lasergun. Er zijn zeventien overtreders bekeurd. De snelste daarvan reed 90 km/u.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is op het Hendrik Keyzerplein een paarse parelmoer kleurige Volkswagen Golf met het kenteken ZG-VT-97 gestolen.

Valkenswaard: Fietsverlichtingscontrole

Dinsdag tussen 7.00 en 8.30 uur is een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Waalreseweg. Er werden 7 processen verbaal uitgeschreven voor het fietsen zonder licht.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg is dinsdag tussen 9.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden.

Er werden 643 voertuigen gecontroleerd waarvan 41 bestuurders te hard reden. De toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Son: Snelheidscontrole in 30km-zone

De politie van Son heeft dinsdag tussen 10.30 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden in de Boslaan. Daar zijn vier overtreders bekeurd die harder reden dan de toegestane 30 km/u. De snelste van hen reed 60 km/u.
In de Azielaan werd tussen 13.30 en 15.30 uur gecontroleerd. Daar zijn drie overtreders beboet. De snelste van hen reed 59 km/u. De politie voert de extra snelheidscontroles uit op verzoek van onder meer de omwonenden en de gemeente Son.