Sdu uitgevers

Nieuwe directie Sdu Uitgevers

Per 1 december 2005 zijn drs. Maarten Timmers Verhoeven (42), drs. Marieke Cambeen (39) en Huib Cuperus (48) benoemd tot statutair directeur van Sdu Uitgevers bv. Zij volgen Sam van Oostrom op, die vanaf deze datum lid wordt van de Raad van Bestuur van Sdu nv. Maarten Timmers Verhoeven treedt op als voorzitter van de directie.

De portefeuilleverdeling binnen de nieuwe directie ziet er als volgt uit: a. Maarten Timmers Verhoeven: uitgeefbeleid en portfolio-ontwikkeling. b. Marieke Cambeen: marketing, sales & communicatie, advertentieacquisitie, klantenservice en personeel & organisatie.
c. Huib Cuperus: bedrijfsvoering (inclusief Businessprojectenmanagement), financiën en administratie.

Maarten Timmers Verhoeven is sinds zijn indiensttreding in 2002 uitgeefmanager geweest op verschillende afdelingen bij Sdu Uitgevers. Hij heeft na zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen altijd in de uitgeverijsector gewerkt. Begonnen bij Elsevier Bedrijfsinformatie waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en lancering van het ondernemerstijdschrift BiZZ en vervolgens als uitgever en uitgeefmanager Marketing & Management bij Kluwer. Online en e-commerce ervaring deed hij op als directeur van internetboekhandel BoekNet. Na een aantal interim-functies, ondermeer als zakelijk leider van de literaire uitgeverij J.M. Meulenhoff kwam hij in dienst bij Sdu Uitgevers.

Marieke Cambeen is sinds 1995 in dienst van Sdu Uitgevers. Zij vervulde tot nu toe de functie van Commercieel Manager. Sinds 1999 was zij tevens lid van het managementteam. Cambeen heeft na haar studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam in verschillende commerciële functies gewerkt bij VNU Tijdschriften- en Dagbladengroep. Haar functie bij Sdu Uitgevers heeft steeds in het teken gestaan van het professionaliseren van de marketing- en salesactiviteiten binnen de organisatie.

Huib Cuperus heeft sinds 1996 binnen Sdu Uitgevers diverse functies bekleed, als laatste die van manager IT & Realisatie. Hij is na zijn studie Bedrijfskunde aan de Technische Hogeschool te Rijswijk gaan werken bij Organisatieadviseurs Ydo. Na enige jaren is hij samen met twee broers een softwareontwikkelbedrijf begonnen. Als lid van het managementteam was Cuperus verantwoordelijk voor de procesmatige voortgang van de technische productontwikkeling en de logistieke performance. Daarnaast was Cuperus projectleider bij verschillende trajecten.

Sdu Uitgevers is een uitgeverij van betrouwbare vakinformatie voor professionals met circa 750 medewerkers in dienst. De informatie wordt geleverd in verschillende vormen, waaronder ook een flink aantal online uitgaven. Belangrijke doelgroepen zijn professionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met overheids- en juridische informatie, zoals advocaten, notarissen, beleidsmedewerkers en (juridische) adviseurs. Daarnaast voorziet Sdu Uitgevers onder andere de bouw-, ICT- en industriesector van praktische vakinformatie. Onder de naam Academic Service brengt Sdu Uitgevers ook toonaangevende management- en educatieve boeken op de markt.