Gemeente Tilburg

Datum
3 januari 2006

Verkoop m2 bedrijfsgrond Tilburg verdubbeld

In 2005 is de belangstelling voor vestiging op de Tilburgse bedrijfsterreinen sterk toegenomen. Werd in 2004 nog ruim 4 hectare verkocht, in 2005 is de teller beland op 89.393 m2. Daarnaast is in 2005 147.875 m2 bedrijfsgrond in optie genomen. Het betreft hier met name de locaties op het bedrijventerrein Vossenberg.

De gemeente Tilburg is heel tevreden met de gegroeide belangstelling. Wethouder Hans Janssen (grondzaken en economische zaken): "Extra bedrijvigheid draagt bij aan de werkgelegenheid in Tilburg, ook in de ondersteunende sectoren. Dat is het hoofddoel. Bovendien spelen veel bedrijven een belangrijke rol in het Tilburgse maatschappelijk leven. De extra vraag duidt ook op versterkt vertrouwen in de economische groeikansen. En we horen regelmatig dat de positieve besluitvorming over de Burgemeester Letschertweg en het Wilhelminakanaal Tilburg extra interessant maakt als vestigingsplaats."

Tradepark 58 in trek

Er is grote belangstelling voor Tradepark 58, kortweg T58. Onlangs is gestart met het proces van uitgifte van de grond op het Zuidelijk plandeel van T58. Dit plandeel, dat gelegen is tussen de Surfplas en de Rillaersebaan ten noorden van Goirle, omvat in totaal achtentwintig kavels. Van de geĂŻnteresseerden die zich hebben aangemeld voor vestiging zijn inmiddels 16 bedrijven toegelaten tot T58. Deze bedrijven beantwoorden aan de vestigingscriteria die de gemeente voor T58 hanteert. Ze blijken voldoende innovatief en kennisintensief. Van deze 16 bedrijven hebben er inmiddels 9 een betaalde optie genomen. Volgens een voorzichtige inschatting wordt er in de eerste helft van 2006 circa 30.000 m2 verkocht aan deze bedrijven. De verwachting is dat zich de komende tijd bedrijven blijven aanmelden voor vestiging op T58. Nieuwe aanmeldingen worden getoetst in volgende beoordelingsronden van de selectiecommissie.

Informatie voor de pers:
Babette Agerbeek, economie en ondernemen (013) 542 82 86


---- --