Politie Midden- en West Brabant

persbericht district Tilburg (bijlage 2)

TILBURG, 3 januari 2006

Grootscheepse verkeerscontrole levert ruim 300 bekeuringen op

TILBURG Agenten van het team Tilburg Binnenstad hebben vandaag, op verschillende locaties in het centrum van Tilburg, een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 306 bekeuringen uitgeschreven.

Vanmorgen rond 07.30 uur begon de verkeerscontrole waaraan 33 agenten hun medewerking verleenden. Op zowel de Spoorlaan, Piusstraat, Bredaseweg, Korvelseweg, Hart van Brabantlaan en de Schouwburgring werden verkeersdeelnemers gecontroleerd. De controle richtte zich voornamelijk op de zogenaamde helmgrasfeiten (helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid).

Er werden voor het niet dragen van de autogordel in totaal 81 bekeuringen uitgeschreven. Voor het negeren van het rode verkeerslicht kregen 43 bestuurders een proces verbaal. Ook konden 32 weggebruikers de juiste bescheiden niet tonen waarvoor ze bekeurd werden.Daarnaast werden er voor het niet dragen helm (14x), parkeren op het trottoir (4x), technische gebreken (13x), niet handsfree bellen (4x), niet voeren van verlichting (51x) en overige (64x) bekeuringen uitgeschreven.

Erg zuur voor een aantal weggebruikers is, dat de boete, behorend bij een aantal overtredingen, vanaf 01 januari 2006 behoorlijk verhoogd is .Zo is de boete voor het niet dragen van een autogordel verhoogd van 45 Euro naar 75 Euro. Ook de boete voor het rijden als bestuurder in een auto door rood licht is verhoogd van 95 Euro naar 130 Euro.

Ook werd bij de controle een 21 jarige Waalwijker betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 120 Ugl, zijnde 0,3 promille alcohol. Conform de nieuwe richtlijnen voor een beginnend bestuurder zal ook deze man een proces verbaal krijgen. Vanaf 01 januari 2006 gelden er namelijk strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe alcohollimiet van 0,2 promille is er voor alle brom- en snorfietsen tot 24 jaar en voor iedereen die zijn rijbewijs heeft gehaald vanaf 30 maart 2002. Deze limiet geldt de eerste vijf jaar, na ontvangst van het rijbewijs.

Politie arresteert drie mannen terzake de Opiumwet

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark, hebben vanmiddag, rond 13.00 uur, in een woning in de Korte Houtstraat, drie Tilburgers in de leeftijd van 20, 29 en 30 jaar aangehouden. De mannen worden verdacht voor het overtreden van de Opiumwet.

Na verkregen informatie en onderzoek hebben agenten rond het middaguur een inval gedaan in een woning in de Korte Houtstraat. In de woning troffen agenten grondstoffen aan voor het vervaardigen van XTC. In totaal werden er acht jerrycans aangetroffen. Een van deze jerrycans bevatte vermoedelijk 8 liter BMK, wat genoeg is voor acht kilo XTC.

Alle goederen werden in beslag genomen en de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Auteur: Desiree Brabers