Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: DINSDAG 3 JANUARI 2006

Consolidatie Benchmarkactiviteiten in Europa

METRI versterkt zich in Benelux, Duitsland en Zwitserland

Het voltallig personeelsbestand van Maturity Benelux heeft zich per 1 januari 2006 aangesloten bij METRI Measurement Consulting. METRI verzorgde reeds het leeuwendeel van de door Maturity verkochte benchmarks.

METRI versterkt daarmee haar positie op de Europese benchmark markt.

METRI is een snelgroeiende Europese benchmark organisatie met vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Het bedrijf staat voor meten op basis van Componenten: Component Based Measurement. Het verhogen van de effectiviteit en efficiency van de IT organisatie, het beter sturen van de IT organisatie en het inzicht geven in en vergroten van de toegevoegde waarde van IT voor de business.

Terwijl traditionele benchmarks worden uitgevoerd op basis van kosten, richt METRI zich op de totale omgeving waarbinnen IT diensten worden aangeboden. Klanten van METRI spreken inmiddels over Multi-Dimensionaal Benchmarken, waarbij Kosten, Kwaliteit, Productiviteit, Proces en Complexiteit worden onderscheiden. METRI geeft middels deze assen de verklaring waarom kosten afwijken. Op ieder der assen is het vervolgens mogelijk Best Practices toe te passen, waardoor de IT organisatie beter zal kunnen performen en per as verbeteringen aan kan brengen.

METRI is opgericht door voormalig consultants van Compass, Gartner, Meta, KPMG en een keur aan specialisten vanuit de business. Door deze mix van expertise van consultants en specialisten vanuit de hoek van opdrachtgevers, is METRI in staat daarwerkelijk de thema's waar het om draait bij het doen van een benchmark naar boven te halen en toepasbare oplossingen aan te dragen. Waar het in het verleden zo was dat het resultaat van een benchmark vaak in een lade belandde, is METRI erin geslaagd benchmarking een tool te laten zijn die een positieve wending binnen de organisatie teweeg kan brengen. Uiteindelijk gaat het er bij benchmarken om het niveau van dienstverlening omhoog te brengen, daar levert METRI een onmisbare bijdrage op basis van feiten.

Graag verwijzen wij u naar de METRI website: www.metri-mc.com.