Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 3 januari

BREDA, 3 januari 2006

Ex-vriend bedreigt inwoonster Vlaardingen

BREDA: De politie heeft maandag een 39-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-vriendin, een 30-jarige inwoonster van Vlaardingen. De man sprong rond 13.00 uur op de motorkap van de auto van zijn ex aan de Van Musschenbroekstraat en sloeg daarbij de vooruit in. Wonder boven wonder bleven de vrouw en haar baby van nog geen vijf maanden ongedeerd. De man zou zijn ex met de dood hebben bedreigd. De Tilburger kon even later aan de Christiaan Huygenstraat worden aangehouden en is in verzekering gesteld.

Bredase (66) slachtoffer van tasjesroof

BREDA: Een 66-jarige Bredase is maandagavond beroofd van haar tas. De vrouw fietste rond 18.00 uur op de Generaal Maczekstraat toen een onbekende man, ook op de fiets, haar handtas uit de fietstassen haalde. In de tas zaten onder andere haar portemonnee, mobiele telefoon en huissleutels. Agenten zijn met het slachtoffer naar haar woning gereden om ergere schade te voorkomen.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft maandagavond een 55-jarige Bredanaar aangehouden in zijn woning in de Hoge Vucht op verdenking van mishandeling. Zijn 42-jarige vrouw belde rond 21.15 uur de politie nadat de man haar geslagen zou hebben. De Bredanaar is in verzekering gesteld en dinsdag weer vrijgelaten. Hij ontkent de mishandeling.

ETTEN-LEUR: In een woning in Etten-Leur Noord is maandagavond een 17-jarige Bredanaar aangehouden. Zijn 38-jarige vriendin kwam rond 16.00 uur nar het bureau, omdat haar vriend haar mishandeld en met een mes bedreigd zou hebben. De jongen is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is dinsdagmiddag weer vrijgelaten.

Kleuter breekt been na aanrijding

BREDA: Een 4-jarige jongen uit Amsterdam heeft maandagmiddag een dubbele beenbreuk overgehouden aan een botsing met een auto op de Dorpsstraat. De jongen stak in gezelschap van zijn oma rond 15.00 uur een voetgangersplaats over toen een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Ulvenhout, door het rode verkeerslicht reed. De kleuter is maandag direct geopereerd aan de beenbreuk in het Amphia Langendijk.

Snelheidscontroles in Prinsenbeek, Bavel en Breda

BREDA: Bij snelheidscontroles in Prinsenbeek, Bavel en Breda zijn dinsdag 242 passanten bekeurd.

Op de Schutsestraat in Prinsenbeek reden 156 mensen harder dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. In totaal werden 764 passanten gecontroleerd, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur.

Op de Lange Bunder in Bavel reden van in totaal 166 passanten 34 mensen te hard. Hier was 70 km/uur de hoogste score. Plaatselijk is maximaal 50 km/uur toegestaan.

Op de Galderseweg in Breda gingen 52 passanten over de schreef, op een totaal van 541 mensen. De hoogst gemeten snelheid hier was 86 km/uur, terwijl plaatselijk 60 km/uur de limiet is.

Auteur: Andre van den Hul