BASF

Persbericht: BASF doet bod op Engelhard

Vandaag maakt BASF bekend een bod te hebben gedaan op Engelhard Corporation van 37 dollar per aandeel of een bedrag van 4,9 miljard dollar.

Engelhard is een Fortune 500 bedrijf en een van de grootste leveranciers in katalysators en oppervlakteveredeling. Door Engelhard aan te kopen, wordt BASF wereldwijd de grootste leverancier in de dynamisch groeiende markt voor katalysators. "Engelhard is een geweldige versterking voor BASF's portfolio", aldus dr. Jürgen Hambrecht, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF AG. Door de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van beide bedrijven te combineren creëert BASF een wereldwijd uniek technologisch platform voor katalysators. BASF is ervan overtuigd, dat het aanbod een kans is voor de aandeelhouders van Engelhard. Het biedt een solide premie op de huidige koers van Engelhard. Een transactie die, gebaseerd op de huidige feiten, geen problemen zal opleveren.

"We denken dat we een aantrekkelijk aanbod gedaan hebben dat van grote waarde kan zijn voor de aandeelhouders van Engelhard," zegt Dr. Hambrecht. "We hopen dat de directie en het management van Engelhard dit zal erkennen en tevens de voordelen voor de medewerkers zal inzien. Wij zien ernaar uit de zakelijke relaties met de klanten van Engelhard voort te zetten en te verbeteren."

BASF heeft reeds onderhandelingen gevoerd met directie en management van Engelhard om tot een overeenstemming te kunnen komen betreffende de mogelijke transactie. Het team van BASF was bereid om het team van Engelhard te ontmoeten zodat Engelhard kan aantonen dat haar bedrijf van hogere waarde is dan BASF kan opmaken uit de beschikbare informatie zodat BASF haar aanbod met 1 dollar verhoogt. Dit aanbod is van de hand gewezen. Naar aanleiding van deze afwijzing verzond BASF eerder vandaag een brief naar Engelhard. Meer informatie hierover kunt u lezen op de Duitse website www.basf.com.

BASF Nederland B.V., 03 jan 2006

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort tel: 026 - 3717 378 fax: 026 - 3717 203