Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Inschrijving 12e J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi begonnen

De inschrijving voor het 12e J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi is geopend. Het toernooi wordt op zaterdag 8 april gespeeld. Er is plaats voor maximaal 220 deelnemers. Inschrijven is mogelijk via www.jeugdtoernooi.sv-spijkenisse.nl.

---

Joesoepov bij Bieze Schaaktoernooi van SV De Toren

Grootmeester Arthur Joesoepov die jarenlang tot de absolute wereldtop heeft behoord, heeft zich aangemeld voor het 14e Bieze Schaaktoernooi van de Arnhemse schaakvereniging De Toren. Daarmee maakt De Toren het motto van het toernooi meer dan waar: SV De Toren knalt 2006 in. Ook in het verleden hebben grootmeester van naam het toernooi bezocht en op hun naam gebracht.

Nieuw aan het toernooi is dat er een speciale verenigingsprijs is ingesteld voor clubviertallen. Voor het beste clubteam is een DGT-klok te winnen.

Het toernooi trok in de afgelopen jaren ruim 200 deelnemers en zal ongetwijfeld ook dit jaar voor een luisterrijke opening van het schaakseizoen zorgen. Uitvoerige informatie over het toernooi is te vinden op de website van de vereniging www.schaakverenigingdetoren.nl. Aanmelden is ook mogelijk via deze site.

---

Sipke Ernst wint Harmonietoernooi

Sipke Ernst heeft op overtuigende wijze het Harmonietoernooi in Groningen gewonnen. Met een snelle remise tegen Matthew Tan in de laatste ronde consolideerde hij zijn eerste plaats. Het Groningse toernooi was vooral opgezet om jonge Nederlandse spelers de kans op een titelresultaat te geven. Dat doel werd bereikt: Roeland Pruijssers behaalde zijn tweede IM-norm. Ook Joost Michielsen en Daan Brandenburg hadden tot de laatste dag kans op een meesternorm. Michielsen moest daarvoor winnen van de Egyptenaar Ahmed Adly maar hij kwam niet verder dan remise. Nog slechter verging het Daan Brandenburg, die eveneens de volle winst nodig had. Robert Ris, die op de gedeelde laatste plaats stond, leek daarvoor de juiste tegenstander. Het pakte echter anders uit, want Ris won op overtuigende wijze.

De eindstand van het toernooi luidt:


1. Ernst 6½

2. Pruijssers 5½

3. Frolyanov, Michielsen 5
5. Adly, Brandenburg, Ragger 4½
8. Ris 3½
9. Tan, Rau 3

Uitvoerige informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite.

---