Gemeente Sneek


Extra Publiciteitsprijs voor Henk van der Winden Tot ieders verrassing deelde burgemeester Arno Brok bij de uitreiking van de Publiciteitsprijzen een extra prijs uit. Voorlichtingsambtenaar Henk van der Winden mocht de 'nulde prijs' in ontvangst nemen, als dank voor zijn communicatieve bezigheden op hoog niveau voor de gemeente Sneek.

Neel Sikkes, Nationaal Modelspoormuseum en Sinterklaascrew NPS De derde, tweede en eerste prijzen gingen ook naar publiciteitsgiganten.

De derde prijs was voor Neel Sikkes. Zij sleept al jaren hoge prijzen in de wacht bij internationale bloemschikwedstrijden en draagt op die manier de naam van Sneek tot ver over de grenzen op een positieve wijze uit.

De tweede prijs ging naar het Nationaal Modelspoormuseum dat het afgelopen jaar met een-opening-met-stoomtrein natuurlijk voor veel publiciteit zorgde.

De eerste prijs werd toegekend aan de Sinterklaascrew van de NPS, voor het speciale Sinterklaasjournaal en de geweldige verslaggeving van de landelijke intocht van de Goedheiligman in Sneek.

Hoewel de eer het belangrijkste is, zijn de Publiciteitsprijzen niet te versmaden. De winnaars krijgen een grote, grotere of grootste Waterpoorttaart van de Korenbloem - ook geen kleintje als het om publiciteit voor Sneek gaat. Voor Van der Winden had de burgemeester geen taart, maar wel 33 rozen. Eén voor elk jaar in dienst van de gemeente Sneek. De losse bloemen werden door willekeurige bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie aan Henk van de Winden overhandigd. Verder was er natuurlijk voor alle winnaars een door Repko Sportprijzen vervaardigde plastiek, voor in de prijzenkast op het thuisfront.

De Publiciteitsprijzen gaan naar personen, verenigingen of instellingen die zorgden voor veel positieve publiciteit over of met betrekking tot Sneek. De uitreiking vindt plaats in een ludieke sfeer, vandaar dat de jury de vrijheid had om behalve een derde, tweede en eerste, ook een nulde prijs toe te kennen.

De jury, bestond dit jaar uit galeriehouder en kunstpromotor Peter Bax (voorzitter), muzikant Anne Oosterhaven, schrijfster Riek Landman, communicatieadviseur Dennis Brull en de voorzitter van Sneek Promotion Hans Zoodsma.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 2-1-2006