TNT Group

Persbericht

TNT breidt Europees innight netwerk uit - TNT neemt ISH Nocní Expres over, de toonaangevende aanbieder van innight distributiediensten in Tsjechië en Slowakije

03 January 2006 - Amsterdam TNT N.V., de wereldwijde aanbieder van post, express en logistieke diensten, heeft vandaag bekendgemaakt de overname te hebben afgerond van ISH Nocní Expres, de toonaangevende aanbieder van innight distributiediensten in Tsjechië en Slowakije.

Met deze overname zal TNT niet alleen haar Europese innight netwerk versterken, maar ook haar activiteiten in Oost-Europa, dat door TNT als groeimarkt is aangemerkt. De acquisitie past verder binnen de aangescherpte strategie van TNT, waarin de focus is verlegd naar netwerken. Innight distributie (aflevering van zendingen gedurende de nacht, vóór 08.00 uur) is zon netwerk geörienteerde activiteit.

Het Tsjechische ISH, actief sinds 1991 en al meer dan tien jaar partner van TNT Innight , is marktleider op het gebied van innight diensten in Tsjechië en Slowakije. ISH richt zich met name op klanten in de automobielbranche, machine- en apparatuurproducenten en elektronicaleveranciers.

De onderneming levert dagelijks meer dan 1500 zendingen in Tsjechië en Slowakije via een hoogwaardig netwerk, met drie depots en een wagenpark van 90 voertuigen. ISH heeft 63 medewerkers en biedt zowel binnenlandse als internationale innight distributiediensten. Een aanzienlijk deel van de zendingen van buiten Tsjechië en Slowakije wordt afgewikkeld via het Europese netwerk van TNT Innight. ISH gaat in de loop van 2006 over op de merknaam TNT Innight.

Het netwerk van TNT Innight omspant het grootste deel van Europa, waaronder Nederland, Oostenrijk, België, Denemarken, Duitsland, Hongarije en Zwitserland. Zendingen kunnen aan het eind van de middag of aan het begin van de avond worden afgehaald en worden diezelfde nacht nog bezorgd via verschillende afleverlocaties. Het netwerk van TNT Innight (inclusief ISH) heeft ruim 1200 medewerkers, 71 depots en verwerkt dagelijks circa 93.000 zendingen.

TNT N.V. verleent wereldwijd een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 161.000 medewerkers in 63 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2004 bedroeg EUR 12,6 miljard. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.