Ingezonden persbericht


Persbericht

BancTec zet eerste stap in hypotheek- en beleggingssoftwaremarkt

door overname SDS Applications Limited

Nieuwegein, 3 januari 2006 - - Met BancTec BV als Benelux dochteronderneming heeft BancTec Limited, specialist in financiële systemen en outsourcing, SDS Applications Limited overgenomen. SDS Applications is een Engelse softwareleverancier van hypotheek- en beleggingssystemen. Hiermee zet BancTec de eerste stap binnen de hypotheek- en beleggingssoftwaremarkt en breidt de groeimogelijkheden binnen dit marktsegment in Europa en Noord-Amerika aanzienlijk uit.

BancTec gaat productontwikkeling versnellen en integreert SDS Applications' software in de BancTec eFIRST softwareproductenreeks. Hierdoor kan BancTec de eigen klantenkring eveneens voorzien van producten voor hypotheekverwerking en beleggingen en bovendien de eFIRST softwareproductenreeks introduceren bij de klanten van SDS Applications.

SDS Applications (www.sdsmortgages.com) ontwikkelt innovatieve applicaties die businessvoordelen leveren door het gebruik van browsergebaseerde internettechnologie. De software is een op contentgebaseerde oplossing waarmee het gehele hypotheekverstrekkingsproces kan worden afgehandeld. De productiviteit van medewerkers neemt hierdoor aanzienlijk toe, terwijl de operationele kosten afnemen. Afgelopen jaar heeft SDS Applications een omzet behaald van 2,14 miljoen pond (ruim 3 miljoen euro). De organisatie heeft klanten binnen de hypotheek community en London Metal Exchange.

"BancTec en SDS Applications leveren beide kwaliteitssystemen en innovatieve oplossingen en zijn beide sterk klantgericht. De productenreeks van SDS Applications is een logische aanvulling op onze eFIRST productenreeks. Door de combinatie kunnen we kostenbesparende oplossingen leveren binnen de financiële dienstenmarkt, met name op het gebied van hypotheken, verzekeringen en consumentenleningen. Het versterkt ons portfolio van bedrijfsapplicaties en oplossingen, waardoor we de organisatiegroei binnen de financiële dienstenmarkt over de hele wereld kunnen voortzetten", stelt Jan Duijsens, General Manager BancTec Benelux.

Barry Yager, Sales Director bij SDS Applications zegt over de overname: "Door de krachten te bundelen kunnen we met onze technologie uitbreiden en meer klanten bereiken. Bovendien zijn er nu nog betere groeimogelijkheden voor de medewerkers en zullen onze klanten profiteren van de versnelde productontwikkeling en de wereldwijde ondersteuning die BancTec kan bieden."

BancTec - Weverstede 17, 3431 JS Nieuwegein

Tel.: 030 - 602 39 00, fax: 030 - 602 39 11

Internet: www.banctec.nl en www.banctec.co.uk

Over BancTec

BancTec biedt softwareoplossingen en diensten op het gebied van systeemintegratie en Business Process Outsourcing (BPO), die organisaties ondersteunen hun bedrijfskritische data- en papierintensieve processen te automatiseren en te stroomlijnen. Sinds de oprichting in 1972 zijn de BancTec-oplossingen wereldwijd al in meer dan 50 landen ingezet en worden minstens 50 miljoen documenten of items dagelijks geregistreerd en verwerkt door systemen van BancTec. De productreeks van BancTec combineert op unieke wijze flexibiliteit, schaalbaarheid en connectiviteit. Het biedt organisaties optimale mogelijkheden om de registratie, verwerking én verzending van hun elektronische en papieren document- en transactiestromen te automatiseren en te structureren. Naast de productreeks levert de organisatie ook hardwareoplossingen en service- en supportdiensten.

Ingezonden persbericht