Provincie Limburg

Koninklijke onderscheiding voor de heer drs. J.J. Nijhuis, scheidend voorzitter van de LWV

Gouverneur L.J.P.M. Frissen overhandigt de versierselen behorende bij een koninklijke onderscheiding aan de heer drs. J.J. Nijhuis. De heer Nijhuis is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Limburgse Werkgevers Vereniging. Dit vanwege zijn belangrijke bijdragen aan de bevordering van de kwaliteit van het ondernemerschap en de economische bedrijvigheid in Limburg en daarbuiten.

De heer Nijhuis was als bedrijfseconoom van 1982-2000 werkzaam als lid van de Raad van Bestuur van Macintosh Retail Group NV. In die jaren heeft hij mee vorm gegeven aan het proces van omvorming van een textielbedrijf naar een detailhandelsconcern opererend in binnen- en buitenland. Dit proces van herstructurering heeft hij op een vooruitstrevende en constructieve manier begeleid.

Vanaf 1982 is de heer Nijhuis actief voor de Limburgse Werkgevers Vereniging. Van 1982 tot 2000 was hij lid van diverse commissies en werkgroepen die onderdeel uitmaken van de LWV. In 2000 werd hij benoemd tot voorzitter van deze organisatie. Versterking van de aandacht voor maatschappelijke verantwoord ondernemen, het behoud en de versterking van de positie van de industrie, aandacht voor de verbetering van het bedrijfsmanagement en de bevordering van de grensoverschrijdende samenwerking zijn onder meer de kernthemas van zijn beleid geweest.

Bovendien is/was de heer Nijhuis:

* lid van de Raad van Toezicht van het Revalidatie Centrum Limburg te Hoensbroek (1996-heden);

* lid van het algemene bestuur en lid van de bestuurscommissie van de Kamer van Koophandel en Fabrieken Zuid-Limburg (1996-heden);
* voorzitter van de Stichting Leergang Bedrijfskunde Zuid-Limburg (1997-heden);

* lid van het dagelijks bestuur van de Landelijke Werkgeversorganisatie VNO-NCW (1999-heden);
* voorzitter van de Stichting ter Behartiging van de Belangen van het Gebrekkige Kind (1999-heden);

* voorzitter van de Stichting Werkgevers Euregio (SWE 2000-2005);
* lid van de Raad van Commissarissen van de Industriebank LIOF NV (2000-heden).

De Gouverneur overhandigt de versierselen aan de heer Nijhuis tijdens de nieuwjaars- en de afscheidbijeenkomst als voorzitter van de LWV op 3 januari 2006 om 17.30 uur in het Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.

3-1-2006 11:32