3 e persbericht van dinsdag 3 januari 2006

Eindhoven, 03-01-2006

Eindhoven: Politie ontmantelt hennepkwekerij

De politie heeft dinsdag in een schuur van een woning aan de Strijpsestraat een hennepkwekerij met ruim 600 planten ontmanteld. De elektriciteit voor de kwekerij werd door de bewoner illegaal afgetapt. Het energiebedrijf heeft de bewoner een boete van 5000 euro opgelegd. De planten zijn inmiddels vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslag genomen. De politie heeft tegen de 21-jarige bewoner op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vijf dieven opgepakt in winkelcentrum

Politieagenten hebben dinsdag in het winkelcentrum van Eindhoven vijf dieven opgepakt. De politieagenten, in burgerkleding, hielden speciaal toezicht in het winkelcentrum. Een 19-jarige Eindhovenaar werd op heterdaad gepakt toen hij nop het Stationsplein een mountainbike wilde stelen. Drie mannen uit Oisterwijk, 18, 18 en 20 jaar oud, werden aangehouden nadat ze bij een warenhuis voor honderden euros kleding hadden gestolen. Ze werden door agenten op straat gevolgd en in de kraag gevat. De gestolen kleding die ze bij zich hadden is in beslag genomen. Een 23-jarige Eindhovenaar werd door de agenten opgepakt nadat hij bij twee winkels spullen had gestolen.

Eindhoven: 59 bekeuringen bij verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagmiddag tijdens verkeerscontroles op en nabij het Winkelcentrum Woensel 59 bekeuringen opgemaakt. De agenten bekeurden onder meer voor het fietsen over het trottoir, het rijden door rood, telefoneren in de auto, niet dragen van de autogordel en voor opgevoerde bromfietsen.

Eindhoven: Man opgepakt na doodsbedreigingen

Dinsdag rond 16.40 uur is door de politie in een kantoor aan de Keizersgracht een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man stond zijn ex-vriendin op te wachten. Hij volgde haar het kantoor in en bedreigde haar met de dood. De man deed daarbij voorkomen alsof hij over een vuurwapen beschikte. Na zijn aanhouding bleek dat hij geen wapen bij zich had. Wel droeg hij een kogelwerend vest. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Breugel: Snelheidscontrole in 30 km-zone

De politie heeft dinsdag tussen 16.15 en 17.15 uur een snelheidscontrole gehouden in de van de Elsenlaan. Daar zijn zes overtreders bekeurd die harder reden dan de toegestane 30 km/u. De snelste van hen reed 58 km/u.
De politie voert de extra snelheidscontroles uit op verzoek van onder meer de omwonenden en de gemeente Son en Breugel.