Universiteit Nyenrode

Barbara Majoor Hoogleraar Accountancy aan Nyenrode


- PERSBERICHT - Breukelen, 3 januari 2006 - Prof.dr. G.C.M. (Barbara) Majoor RA (1965) is met ingang van 1 januari benoemd tot hoogleraar Accountancy, in het bijzonder Auditing & Assurance, aan de Nyenrode Business Universiteit. Binnen deze functie volgt zij profesoor Moleveld op als voorzitter van de vakgroep Auditing & Assurance van de NIVRA-Nyenrode School of Accountancy. Majoor blijft tevens verbonden aan accountantskantoor KPMG als partner bij het Department of Professional Practice.

Over Barbara Majoor
Barbara Majoor studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij ook de postdoctorale opleiding tot registeraccountant voltooide. In 1997 promoveerde zij op het onderwerp Gezag van Richtlijnen voor de Accountantscontrole. Haar deskundigheid op het terrein van Auditing & Assurance ligt in de sfeer van Professional standards (Auditing standards), Assurance services, Professional ethics, Quality control en Risk management. Zij publiceert regelmatig op het vakgebied en vervult een actieve rol binnen diverse nationale en internationale vaktechnische commissies, waaronder het Ethics Committee van de International Federation of Accountants (IFAC).

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.

Over NIVRA-Nyenrode School of Accountancy De NIVRA-Nyenrode School of Accountancy is het opleidingsinstituut waarin de krachten van het Koninklijk NIVRA (Nederlands Instituut van Registeraccountants) en de Nyenrode Business Universiteit zijn gebundeld. NIVRA-Nyenrode is gespecialiseerd in deeltijdopleidingen op het gebied van accountancy en controlling en kent een lange opleidingsgeschiedenis, waarbij een hechte band met het bedrijfsleven en een rechtstreekse koppeling tussen theorie en praktijk centraal staan.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (