Gemeente Harderwijk


Nieuwjaarsbijeenkomst op 4 januari

Veelkleurig Harderwijk, een staalkaart van onze herkomst. Dat is het thema van de nieuwjaarsontmoeting op woensdagavond 4 januari. Met een hartelijke uitnodiging van het gemeentebestuur van Harderwijk aan alle inwoners en alle ondernemers om 's avonds tussen half acht tot half tien naar het stadhuis te komen en het glas te heffen op een kleurrijk 2006.

Harderwijk laat op deze nieuwjaarsbijeenkomst verschillende facetten van zijn veelkleurigheid zien. Naast Harderwiekse, Turkse en Marokkaanse culturen zult u er ook Hierdense, Iraanse, Molukse en `zelfs' Friese eigen aardigheden kunnen ontmoeten, proeven of beluisteren. Het gemeentebestuur nodigt iedereen van harte uit voor de ontmoeting.

Een ware smeltkroes van culturen is Harderwijk van oudsher. Zoals dat gaat in haven- en in garnizoenssteden. De zogenaamde `Harderwijkers' komen overal vandaan. Harderwieker geslachten als Olofsen en Petersen denken van de Vikingen af te stammen. Andere Harderwijkers komen uit Ermelo, Zwolle en Rotterdam. Of uit Turkije, Marokko en momenteel nog 87 (!) andere landen. Niettemin vormen we samen de Harderwijkse/Hierdense gemeenschap van vandaag, en voor morgen.

Onze kleurrijke bevolking vormt de inspiratiebron voor de nieuwjaarsontmoeting van dit jaar: Veelkleurig Harderwijk, een staalkaart van onze herkomst. Noteer daarom woensdagavond 4 januari alvast in uw nieuwe agenda. De komende weken stellen wij zomaar een paar `Harderwijkers' aan u voor.