Gemeente Eindhoven

Persbericht 4 januari 2006 , 3

Nominaties Eindhovens Trots 2006 bekend!

Na het tellen van de ruim 1.000 binnengekomen stemmen uit de eerste stemronde, zijn de genomineerden voor Eindhovens Trots 2006 bekend. Wie wordt de opvolger van de Marathon en de Lichtjesroute, respectievelijke winnaars van Eindhovens Trots in 2004 en 2005? Vanaf vandaag kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen op één van de genomineerden en daarmee de kans vergroten dat zijn/haar trots de felbegeerde titel âEindhovens Trots 2006â in ontvangst kan nemen.

De genomineerden voor 2006 zijn:

Categorie A Architectuur en Design DE EFFENAAR

De nieuwe Effenaar zet Eindhoven als muziekstad opnieuw op de kaart. Met een gedurfde uitstraling en perfecte akoestiek heeft Nederland er een muziektempel bij.

Categorie B Natuur & Cultuur GENNEPER PARKEN

De Genneper Parken vormen een uniek stukje Eindhoven. Met een veelheid aan verschillende activiteiten vormt het een gebied dat laat zien dat natuur en verstedelijking best samen kunnen gaan.

Categorie C Sport & Evenmenten PSV

PSV presteerde het afgelopen seizoen weer boven alle verwachtingen. Niet alleen behaalde de club opnieuw de landstitel, ook zette de club Eindhoven in de Champions League op de Europese voetbalkaart.

Categorie D Bedrijven & Instellingen DESIGN ACADEMY

De Design Academy is een ware parel aan de Eindhovense kroon. Studenten maken wereldfaam met hun ontwerpen. Bovendien vormt de Academy de basis voor een topevenement als de 'Dutch Design Week'.

Categorie E Organisaties & Personen STEDENCONTACT BIALYSTOK

De medewerkers van het Stedencontact Eindhoven-Bialystok laten zien dat Eindhovenaren een sociaal gezicht hebben. Zij durven over de grens te kijken om de medemens te helpen en ervaringen uit te wisselen. De jury bestaat uit mw. Dorine Prinsen, directeur Regio VVV Eindhoven, dhr. Jan Smeekes â directeur NV Rede, dhr. Eugène van Gerwen â directeur Polyground, dhr. Henk Hendrikx â hoofdredacteur Groot Eindhoven, dhr. Ruud Spoor â eindredacteur Groot Eindhoven, onder voorzitterschap van burgemeester Alexander Sakkers.

Stemmen

Het is tot en met 18 januari mogelijk om op diverse manieren een stem uit te brengen. Daarmee zijn fantastische prijzen te winnen! Wordt er gestemd via de bon uit het weekblad Groot Eindhoven of de websites www.eindhovenstrots.nl en www.eindhoven.nl, dan maakt men kans op een reis voor 2 personen of een reischeque die beschikbaar worden gesteld door dè Turkije-specialist HTC Reizen, alsmede op één van de tien toegangskaarten voor zwemcentrum De Tongelreep.

Ook is mogelijk om tot en met 28 januari 2006 een stem uit te brengen via SMS. Door het woord âWINâ, gevolgd door een spatie en aangevuld met één van de letters A, B, C, D of E die corresponderen met de categorieën te sturen naar 2121, maakt men kans op een jaar lang gratis rijden van een Ford Focus! (⬠1,10 per ontvangen bericht)

Bekendmaking Eindhovens Trots 2006

Tijdens een feestelijke avond in het Muziekcentrum Frits Philips op 3 februari 2006 maakt burgemeester Sakkers de winnaar van Eindhovens Trots 2006 bekend. Ook kunnen de gasten op dan genieten van het Stadsjournaal 2005!
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven