Gemeente Den Helder

04-01-2006
Echtpaar Van Tetering Jutter van het Jaar 2005

Het echtpaar Charla en Jan van Tetering is gekozen als Jutter van het Jaar 2005. De ere-titel Jutter van het Jaar wordt jaarlijks gegeven aan een inwoner van Den Helder die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt.
Inwoners van Den Helder hebben dit jaar tien kandidaten voorgedragen voor de titel. Evenals vorig jaar heeft niet het college van burgemeester en wethouders de Jutter van het Jaar gekozen, maar hebben de inwoners van Den Helder gestemd op hun favoriete kandidaat. Naast de heer en mevrouw Van Tetering waren genomineerd: de heer J.P. Ambriola, mevrouw A. Hoedjes, mevrouw E. Holtrop-Huisingh, de heer H. Horsman, de heer H. Post, de heer P. van der Star, de heer P. van Oosterum, mevrouw T. Verveer en de heer H. Wijnants. Via internet en de bon van de Stadsnieuwspagina in het Helders Weekblad zijn in totaal 1033 stemmen uitgebracht. De heer en mevrouw Van Tetering kregen de meeste stemmen en mogen zich nu dus samen een jaar lang Jutter van het Jaar noemen.

Burgemeester mevrouw mr. G. H. Faber maakt de Jutter van het Jaar 2005 bekend op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Deze vindt plaats op dinsdag 3 januari in schouwburg De Kampanje. De receptie begint om 19.30 uur. De heer en mevrouw Van Tetering ontvangen uit handen van de burgemeester het beeld van de Jutter van Kees Doolaard en een oorkonde.

Op de oorkonde staat de volgende motivatie:
Het echtpaar Charla en Jan van Tetering zet zich al 55 jaar in voor de jeugd-operettevereniging Lentebloemen. Jaar in jaar uit geven zij belangeloos leiding aan de vereniging. Voor de jaarlijkse operette-uitvoering maken zij de kleding, ontwerpen de decors, zoeken de muziek uit en verzorgen de algehele vormgeving. De Lentebloemen laat iedere week zon zestig kinderen veel plezier beleven door met elkaar te repeteren voor de jaarlijkse operette-uitvoering. De kinderen die in het verleden en de kinderen die nu betrokken zijn bij de Lentebloemen kunnen zich de jeugd-operettevereniging zonder tante Charla en oom Jan niet voorstellen.
Het echtpaar Van Tetering zet ieder jaar weer een geweldige prestatie neer, die gezien hun hoge leeftijd veel respect afdwingt. Met hun jarenlange inzet voor de Lentebloemen hebben zij een mooie culturele bijdrage geleverd aan de Helderse samenleving. Daarom zijn Charla en Jan van Tetering dit jaar door de inwoners van Den Helder gekozen tot Jutter van het Jaar 2005.