AutoRai

Assemblage van de Fiat Palio en Albea in Rusland

(1/4/2006)
Fiat Auto en Severstal Auto ondertekenden vandaag een industriële overeenkomst aangaande de assemblage van de Fiat Palio en Albea modellen. De onderdelen hiervoor worden aangeleverd door de Tofas fabrieken in Turkije, de joint venture tussen Fiat Auto en de Koc group.

In 2007 zal worden gestart met de assemblage in de Severstal fabriek te Naberejniye Chelni, in de buurt van Kazan in de Volga regio. Dit vormt de eerste stap in de samenwerking tussen Fiat Auto en Severstal Auto. Er wordt door beide partijen gekeken naar de mogelijkheid de samenwerking in de toekomst verder te intensiveren, om te komen tot productie van andere Fiat modellen waaronder de Fiat Dobló.

Ook hebben Fiat Auto en Severstal Auto recentelijk een overeenkomst getekend voor de Russische import en distributie van het volledige Fiat modelprogramma voor zowel het personen- als bedrijfsautogamma. Beide bedrijven onderzoeken verdere mogelijkheden tot samenwerking.

Over Fiat Auto:
Als één van de pioniers in de automobielindustrie heeft Fiat Auto sinds haar oprichting in 1899 reeds meer dan 85 miljoen voertuigen geproduceerd, verdeeld over maar liefst 400 modellen. De autotak van de Fiat Group is wereldwijd actief met de merken Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Maserati en Ferrari.

Over Severstal Auto:
OAO Severstal Auto is met de merken UAZ en OKA één van de grootste autofabrikanten in Rusland. De onderneming produceert vierwiel aangedreven voertuigen â de UAZ SUVâs, kleine vrachtwagens en busjes â en A-segment autoâs. Severstal Auto is ook Ruslandâs grootste fabrikant van 4- en 8-cilinder benzinemotoren, met inhouden variërend van 2,2 tot 4,7 liter.