Politie Hollands Midden

Datum: 4 januari 2006

Voorhout Glad wegdek veroorzaakt ongevallen De politie heeft op dinsdag 3 januari in de ochtend, hulp geboden bij drie ongelukken op het Rietpad, de weg die onder de spoortunnel doorgaat. De drie ongelukken vonden onafhankelijk van elkaar plaats. Een 85-jarige man uit Voorhout was met zijn fiets onderuit gegaan en had daarbij een hoofdwond opgelopen. Een 39-jarige vrouw uit Voorhout liep in de tunnel en viel eveneens op het gladde wegdek. Zij had ook een hoofdwond. Een 36-jarige man uit Voorhout reed op zijn fiets de tunnel in en kwam ook ten val. Hij is door de val gewond geraakt aan zijn been en is per ambulance naar het LUMC gebracht. De 85-jarige man en de 39-jarige vrouw zijn ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel en konden weer huiswaarts keren. De strooiploeg is vervolgens ingeschakeld om de tunnel weer begaanbaar te maken en om meerdere ongelukken te voorkomen.

Leiden Aanhoudingen na berovingen Op dinsdag 3 januari, omstreeks 12.15 uur, heeft de politie van drie mannen een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats overgedragen gekregen. De verdachte had in een restaurant aan de Donkersteeg drie telefoons gegrepen van een tafel waaraan twee vrouwen zaten. Hierna is de verdachte het restaurant uitgerend. De vrouwen, een 22-jarige en een 21-jarige Leidse, zijn achter de man aangerend. Onderweg zijn er drie mannen aangehaakt die de man vlak voor de Hartebrug te pakken kregen. De verdachte probeerde onder bedreigingen los te komen, dit lukte echter niet. Hij heeft vervolgens de telefoons teruggegeven aan de benadeelden. De twee vrouwen hebben aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft de man overgenomen en in verzekering gesteld. De mannen die de achtervolging hebben ingezet worden bedankt voor hun alerte optreden waardoor de man gepakt is en de telefoons weer teruggegeven konden worden aan de rechtmatige eigenaressen.

Op dinsdagavond 3 januari heeft de politie een Leidenaar van 42-jaar aangehouden op de Houtmarkt. De verdachte heeft op woensdag 14 december, in de middag, in de Mirakelsteeg een 34-jarige Leidse beroofd van haar telefoon. De telefoon werd uit haar handen gepakt op het moment dat zij aan het bellen was. De verdachte is er vervolgens vandoor gerend. Op basis van het signalement wist de politie de man aan te houden. De politie zet het onderzoek naar de man vandaag voort.

Leiden Aanhouding

De politie heeft dinsdagmiddag, 3 januari, een 36-jarige man uit Alphen aan den Rijn, aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man in een auto op de Marnixstraat sliep. Uit onderzoek bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. Hierop werd man aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiderdorp Aanhoudingen na ruzie in woning

De politie heeft dinsdag 3 januari in de middag een 49-jarige man uit Utrecht en een 53-jarige vrouw uit Leiden, familie van elkaar, aangehouden na een ruzie in een woning in Leiderdorp waarbij de man gewond raakte door een mes. De man was de woning binnengekomen waar op dat moment meerdere familieleden aanwezig waren. De man, vermoedelijk onder invloed van alcohol, zocht ruzie met de vrouw die in de keuken bezig was. Hierop ontstond een handgemeen waarbij de man gewond raakte. De man zou de vrouw hebben geslagen en geschopt. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Gouda Aangifte opgenomen van belediging en bedreiging De politie is een onderzoek gestart nadat twee vrouwen onafhankelijk van elkaar bedreigd en beledigd zijn en hiervan aangifte hebben gedaan bij de politie. De twee vrouwen zijn op dinsdagochtend door een onbekende man aangesproken waarna hij hen bedreigde en daarbij ook de vrouwen vastpakte. Een 19-jarige fietsster uit Gouda werd, omstreeks 09.50 uur, op de Van Bergen IJzendoornpark door een man op een fiets klemgereden en bij haar sjaal vastgepakt. Zij wist op een gegeven moment vrij te komen en is naar de politie gegaan. Een 22-jarige vrouw uit Gouda meldde zich even later op het politiebureau. Zij was eveneens door een man aangesproken die haar vervolgens bij de arm had beetgepakt en onder verbale bedreigingen de vrouw de stuipen op het lijf had gejaagd. Toen er een vrouw langs kwam fietsen heeft de man haar losgelaten en is hij er lopend vandoor gegaan. De politie is een onderzoek gestart en hoopt op basis van het signalement de verdachte te kunnen achterhalen.

Moordrecht Aanhouding na rijden zonder rijbewijs Agenten van het politieteam Nieuwerkerk aan den IJssel hebben op dinsdag 3 januari, omstreeks 10.30 uur, een 32-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De man werd op het Francois Viaduct aangehouden, omdat agenten de chauffeur herkenden en wisten dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard werd hij staande gehouden. De man was in augustus van 2005 aangehouden wegens het rijden onder invloed, waarna het rijbewijs ingevorderd was. Het rijbewijs van de man is vervolgens ongeldig verklaard. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Agenten hebben proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Schoonhoven Bekeurd voor beslagen ruit

De politie heeft dinsdag 3 januari 's morgens een 22-jarige automobilist uit Schoonhoven bekeurd voor het rijden met een beslagen voorruit. Agenten zagen de man over de Beneluxlaan rijden en wilden hem staande houden vanwege een defecte koplamp. Een van de agenten gaf de bestuurder met de hand een stopteken, echter dit werd niet gezien vanwege de beslagen voorruit. De agenten zijn de bestuurder achterna gereden en gaven een tweede stopteken met het matrixbord van de auto. Pas toen de agenten naast de bestuurder reden en hem nogmaals een stopteken gaven zette de bestuurder de auto stil. De bestuurder werd bekeurd voor de beslagen ruit en het niet direct kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De bekeuring voor het rijden met een beslagen voorruit bedraagt 130 euro.

Schoonhoven Controle snelheid

De politie heeft dinsdag 3 januari in de morgen op de Rotterdamseweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden vijf bestuurders bekeurd voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid was 63 km/u. De toegestane maximumsnelheid op deze weg is 50 km/u.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --