Ingezonden persbericht


Persbericht

4 januari 2006

DEZE WEEK IN HET GRONINGER MUSEUM

2 januari 2006 - 8 januari 2006

Professor Van Giffen ontrafelt het geheim van de wierden in het Groninger Museum.

Een spectaculaire virtuele reconstructie, bijzondere voorwerpen, attributen, foto's en een 19e eeuwse museumzaal brengen u in de sfeer van het verleden. In het kader van de tentoonstelling Professor Van Giffen en het geheim van de wierden zal het Groninger Museum elke zondag een familiezondag organiseren met activiteiten voor jong en oud

Van Giffen kinderatelier

Als de kinderen door de tentoonstelling zin gekregen hebben om aan de slag te gaan of meer te komen weten over archeologie dan kunnen ze zondag 8 januari het Van Giffen kinderatelier induiken. Hier kunnen ze verschillende activiteiten ondernemen, zoals spoorzoeken door de tentoonstelling of zelf sieraden maken. Ook wordt hierdoor de mogelijkheid gecreëerd voor ouders om de tentoonstelling in rust zelf te bekijken terwijl de kinderen zich vermaken in het kinderatelier.

Zondag 8 januari, kinderatelier voor kinderen van 6 tot 12 jaar van 12.00 - 17.00 uur.

Deze activiteit is gratis voor de museumbezoeker.

Films

Over mysterieuze verzonken steden, over een gekke professor op expeditie in het Inca-rijk en over twee Gallische vrienden die er alles aan doen hun aartsvijand het leven zuur te maken. De films worden zijn geschikt voor alle leeftijden en Nederlands gesproken. Voor popcorn wordt gezorgd! De films zijn te zien in het auditorium op zondag 8 januari om 14.00 uur. Deze activiteit is gratis voor de museumbezoeker.

Instaprondleidingen

Elke zondag worden er speciale rondleidingen gegeven over de tentoonstelling Professor Van Giffen en het geheim van de wierden door gidsen van het Groninger Museum. De rondleidingen duren 45 minuten en de aanvang is 12.00 en 14.00 uur voor volwassenen en 14.00 uur voor kinderen vanaf 6 jaar. Kosten voor de instaprondleiding zijn ¤2,50 p.p. exclusief een entreebewijs.

Workshop: Gezocht stoere tijdreizigers!

Voor verschillende leeftijdsgroepen worden er op 4 en 5 januari workshops georganiseerd waarin de kinderen een reis naar het verleden maken en samen met Professor Van Giffen het geheim van de wierden ontdekken. In deze keramiekworkshop helpen de kinderen Professor Van Giffen bij een belangrijk onderzoek. Samen met de professor reizen ze met een tijdmachine terug naar de tijd waarin de voorwerpen die hij in de wierden gevonden heeft werden gemaakt en gebruikt. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met en uitgevoerd door Keramiekatelier Krullevaar.

Woensdag 4 en donderdag 5 januari, kinderatelier Groninger Museum, kosten ¤9,50 p.p (inclusief entree). Voor het bestellen van kaarten en/of meer informatie secretariaat publieksactiviteiten.

Noot aan de redactie

Fotobijschrift: tentoonstellingsoverzicht, Marten de Leeuw

Samenstelling tentoonstelling Groninger Museum: Egge Knol en Mark Wilson