Eemland zuid 10.45 uur

Utrecht, 04-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Over de snelweg

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed op de snelweg stond. Omstreeks 06.15 uur kreeg de politie de melding dat een 23-jarige man uit Zwolle over de Rijksweg A 28 zou lopen en tegen de vangrail zou staan. De man werd aangetroffen en hij bleek vermoedelijk onder invloed te zijn van verdovende middelen. Van hem is bloed afgenomen en onderzoek moet uitwijzen of hij inderdaad verdovende middelen had gebruikt. Vermoedelijk had de man ook in een auto gereden.

Verkeerscontrole

LEUSDEN- Op dinsdag werd van 13.00 uur tot 14.15 uur een gordelcontrole gehouden op de Groene Zoom. In totaal kregen 9 automobilisten een bekeuring van 75 euro omdat ze de autogordel niet droegen.

Schieten met luchtbuks

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij had geschoten met een luchtbuks. Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou worden vanuit een woning aan de Utrechtsestraat. De politie werd gewaarschuwd en de 28-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden in zijn woning. De man verklaarde inderdaad met een luchtdrukpistool geschoten te hebben op een prullenbak. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.