Gemeente Hilversum

Winter-wijk-wandeling in Over 't Spoor

4 januari 2006
Bewoners en ondernemers van de wijk Over 't Spoor krijgen de gelegenheid om verbeteringen voor hun wijk te bedenken. De gemeente organiseert voor hun een winter-wijk-wandeling. Het college heeft op 3 januari 2006 kennis genomen van de opzet van de wandeling. Voor de wijk Over 't Spoor is geld beschikbaar voor projecten die passen binnen het kader van Stedelijke Vernieuwing.

Deelnemers kunnen op woensdagavond 25 januari vanaf 19.00 uur of zaterdagochtend 28 januari vanaf 10.30 uur meelopen. In de wijk is eind december een nieuwsbrief verspreid die de bewoners uitnodigt om zich voor de wandeling aan te melden. De wandeling zal niet langer dan twee uur duren.
Het is de bedoeling dat groepen langs diverse routes door de wijk lopen en tijdens de wandeling plekken of projecten benoemen die aangepakt moeten worden. De projecten moeten wel passen binnen het kader van Stedelijke Vernieuwing en de uitgangspunten van de wijkschets Over 't Spoor.

Al bestaande projecten zoals de plannen voor het Oosterspoorplein, REGEV-terrein, Hoge Larensehof en het vergunningparkeren, hebben al eigen trajecten gelopen en komen niet meer in aanmerking.

In het voorjaar van 2006 gaat de gemeente met de uitkomsten aan de slag. Tijdens een Wijkconferentie voor alle betrokkenen (bewoners, bedrijven, corporaties, instellingen, ontwikkelaars en anderen) beslissen de deelnemers samen welke projecten prioriteit krijgen.