Gemeente Hilversum

Start procedure nieuwbouw Rioolwaterzuiveringsinstallatie

4 januari 2006
Het college van B&W heeft in zijn vergadering van 3 januari 2006 besloten de artikel 19 lid 2 procedure, als bedoeld in de Wet op de Ruimtelijke Ordening, op te starten teneinde bouwvergunning te kunnen verlenen voor de nieuwbouw van de Rioolwaterzuivering (RWZI) in het plangebied Anna's Hoeve. Hiermee loopt het college vooruit op het in ontwikkeling zijnde bestemmingplan Nieuw Anna's Hoeve waarvan het ontwerp voor de zomer ter visie is gelegd.

Met bouw van de RWZI wordt begonnen met de daadwerkelijk invulling van het plangebied en is in die zin een mijlpaal in de ontwikkeling van het gebied. De nieuwe RWZI wordt een van de modernste installaties in zijn soort en dat komt tot uiting in de bijzondere architectuur van het gebouw. Het grootste deel van de installatie wordt ondergronds gerealiseerd in een recreatieve grondberg die tevens dient als depot voor de vervuilde grond die bij de sanering van Anna's Hoeve is vrijgekomen. Het bovengrondse deel van de RWZI manifesteert zich als een bijzonder vormgeven toren die zich uit de grondberg verheft.

Als de nieuwe installatie in gebruik is genomen, kan de huidige, sterk verouderde RWZI worden afgebroken. De vrijkomende gronden daarvan zullen, na de noodzakelijk bodemsanering, in aanmerking komen voor woningbouw.

Het bouwplan voor de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie, inclusief de ruimtelijke onderbouwing van het project ligt met ingang van 9 januari 2006 voor een periode van vier weken ter visie. Gedurende de termijn van ter visie legging kan een ieder een zienswijze indienen over het plan bij het college van B&W postbus 9900, 1201 GM te Hilversum.