Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-01-2006 o Persberichten District I

AANRIJDING AUTO EN BROMFIETS
DORDRECHT Dinsdagochtend 3 januari 2006 is een 47-jarige vrouw uit Dordrecht gewond geraakt toen zij op haar bromfiets werd aangereden door een auto. Dit gebeurde op de kruising Frans Lebretlaan/Viottakade in Dordrecht. De vrouw werd over het hoofd gezien door de 32-jarige Dordtse bestuurder van de auto en aangereden. Vermoedelijk kwam dit doordat de man de ruiten van zijn auto niet helemaal schoongekrabd had en daardoor minder goed zicht had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw is voor behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

AANHOUDING DOORRIJDEN (vervolgbericht 2 januari 2006) DORDRECHT Dinsdagmorgen 3 januari 2006 heeft de 28-jarige man uit Dordrecht die er van verdacht wordt ingereden te zijn op een agent, zich gemeld bij de politie. De man kreeg maandagmiddag 2 januari 2006 een stopteken op de Laan van Londen in Dordrecht, maar hij onttrok zich aan de controle en reed daarbij in op een 22-jarige politiemedewerker. Die kon door weg te springen, een aanrijding voorkomen. De in beslag genomen auto is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De 28-jarige moet zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast is de man gehoord over zijn betrokkenheid bij de diefstal van een bromfiets op 7 december 2005 in Papendrecht. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt donderdag 5 januari 2006 voorgeleid bij de rechter-commissaris.

BRAND SNEL UIT
DORDRECHT Buren hebben een brandje uitgemaakt in de keuken van een woning op het Boris Pasternak-erf in Dordrecht. Waarschijnlijk ontstond de brand door kortsluiting in een oplader van een scheermachine. De brandweer controleerde alleen nog maar of alles goed uit was. De melding van het brandje kwam binnen op maandagavond 3 januari 2006.

IDENTITEIT
DORDRECHT Agenten hebben twee jongens van 13 en 14 jaar uit Harreveld aangehouden. De politiemensen stelden op woensdag 4 januari 2006 omstreeks 02.15 uur een onderzoek in naar een poging inbraak bij een school aan de Iepenlaan in Dordrecht. Ze controleerden de twee in de buurt. De ene gaf een valse naam op en de andere had geen identiteitsbewijs bij zich. Al snel bleek dat de twee waren weggelopen uit een jeugdinrichting.

GESCHEPT
ZWIJNDRECHT Een 53-jarige fietser uit Zwijndrecht is geschept door een auto. De man stak op maandagmiddag 3 januari 2006 de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht over en zag waarschijnlijk een aankomende auto niet. Deze auto, bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Zwijndrecht, raakte de 53-jarige die via de motorkap tegen de achterruit kwam van een geparkeerde auto. De fietser had pijn aan zijn hoofd en rechterbeen. Een ambulance bracht hem naar een ziekenhuis waar het letsel meeviel.

VECHTPARTIJ (vervolgbericht 29 december 2005)
ZWIJNDRECHT De politie heeft in een onderzoek naar een vechtpartij drie aanhoudingen verricht. Een verdachte meldde zichzelf en de andere twee aanhoudingen gebeurden op woensdagmorgen 4 januari 2006. De vechtpartij vond plaats in de vroege ochtend van 29 december 2005 aan de Ballade in Zwijndrecht. De aangehouden verdachten zijn twee jongens van 16 en 17 jaar uit Zwijndrecht en een 16-jarig meisje uit Zwijndrecht.