Eemland noord 10.45 uur

Utrecht, 04-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland noord

Hennep aangetroffen

EEMNES- Op dinsdag werd een hennepplantage aangetroffen in een woning. Na binnengekomen informatie ging de politie poolshoogte nemen bij de woning aan Rietgors. Agenten zagen een 30-jarige man uit Eemnes in de woning staan maar hij wilde de deur niet opendoen. De agenten braken de voordeur open en de man werd aangehouden. Intussen sprongen 3 verdachten uit de woning aan de achterzijde. Hiervan kon een 18-jarige man uit Hilversum worden aangehouden. In de woning werden 4 bakken voor weedtoppen aangetroffen en ingenomen. Tegen de mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vernielingen aan autos opgelost

BAARN De politie van het district Eemland noord heeft met de aanhouding van een 25-jarige inwoner van Baarn de vernielingen aan meerdere autos in Baarn, in de nacht van 25 op 26 november 2005, opgelost.

In de bewuste nacht was er een spoor van vernielingen dat begon op Rustoord en eindigde in de omgeving van de Bestevaerweg. Bij vele geparkeerde autos, tot op heden 38 aangiften, werden de ruiten ingeslagen of de lak bekrast. Bij een aantal voertuigen werden er ook goederen ontvreemd.

Bij het onderzoek naar de daders werden er in het gebied waar de vernielingen hadden plaatsgevonden 400 flyers verspreid door de politie. Enkele burgers hebben naar aanleiding van het verzoek om informatie contact gezocht met de politie.

Gecombineerd met andere onderzoeksinformatie konden twee daders getraceerd worden. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Baarn en zijn 21-jarige kompaan uit Hilversum. De 25-jarige verdachte werd aangehouden op dinsdag 20 december en is inmiddels overgedragen aan justitie. De 21-jarige verdachte is zonder vaste woon- of verblijfplaats en staat gesignaleerd.

Toedracht schietincident bekend

(zie nieuwsberichten Eemland noord, 10.20 uur, vrouw gewond door kogelinslag)

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat bij het schietincident op Nieuwjaarsdag vermoedelijk is geschoten op de lichtmast voor de woning van het 48-jarige slachtoffer.

De kogel uit het wapen is hierbij gefragmenteerd en via het slaapkamerraam de woning binnengedrongen. Het slachtoffer dat achter het raam lag te slapen is vervolgens gewond geraakt door één van deze fragmenten.

De 27-jarige verdachte is op dinsdag 3 januari heengezonden. De 30-jarige Bunschoter is op woensdag 4 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.