Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 04-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Aanhouding dankzij getuige

BENSCHOP Dankzij een oplettende getuige kon dinsdag 3 januari worden voorkomen dat een fietsendief zijn slag kon slaan.

Een 43-jarige man uit Oudewater zag omstreeks 13.20 uur dat een man, een 49-jarige inwoner van IJsselstein, op het Dorp bezig was met het stelen van een fiets. De 43-jarige man belde de politie en gaf een signalement van de man en zijn auto door. Agenten namen poolshoogte en zagen de verdachte ter hoogte van Willeskop in zijn auto rijden. De man werd aangehouden voor een poging tot diefstal en ingesloten voor verhoor.

Vijftien procent rijdt te snel

HOUTEN Dinsdag 3 januari hield de politie van 14.00 tot 15.00 uur een snelheidscontrole op de Rondweg. In totaal werden 200 voertuigen gecontroleerd en reden 30 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur.

Dieven

NIEUWEGEIN Dinsdagavond hield winkelpersoneel drie vrouwen en een jongen aan voor diefstal uit hun winkel aan de Veldwade.

De vrouwen, van 35, 38 en 41 jaar en de 15-jarige jongen, allen uit Utrecht, hadden verschillende voorwerpen uit de winkel meegenomen zonder te betalen. Dit werd vastgelegd op beveiligingsbeelden. De vrouwen kregen na verhoor op het politiebureau allen een geldboete en de jongen werd in vrijheid gesteld omdat niet te zien was dat hij zich ook aan diefstal had schuldig gemaakt.

Getuigen insluiping gezocht

IJSSELSTEIN De politie zoekt getuigen van een insluiping aan de Ruimtevaartbaan op dinsdagavond 3 januari.

Omstreeks 19.20 uur betrapte een bewoner een onbekende man in zijn woning. De man was aan het werk in zijn woning en plotseling verscheen de onbekende in zijn keuken. De man is vermoedelijk te voet gevlucht via de achtertuin en een aangrenzende poort.

Heeft u iets opvallends gezien op de bewuste avond? Belt u dan met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Overval

NIEUWEGEIN Dinsdagmiddag heeft een jongeman een personeelslid van een winkel aan Drilleveld overvallen.

De vrouw was tussen 15.30 en 16.00 uur aan het werk toen de verdachte de winkel binnenkwam. Hij verliet de winkel weer, wachtte enkele tijd op de hoek van de straat en liep later weer naar binnen. De jongeman greep de vrouw hardhandig vast en eiste geld. Daarna verliet hij lopend de winkel en vluchtte hij richting de Ten Baanstraat.

Zijn signalement luidt: jongeman tussen de 15 18 jaar, licht getinte huidskleur, bruine ogen en donkere wenkbrauwen, ongeveer 1.80 meter lang, tenger/normaal postuur, hij sprak goed Nederlands, maar met een accent. De verdachte droeg een zwart bomberjack, met daaronder een zwart vest of koltrui, een zwarte broek, zwarte fleece handschoenen en een zwarte muts.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Lekstroom, via 0900-8844.