Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 04-01-2006 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Bekeuring voor vuurwerk

BREUKELEN Twee 11-jarige jongens hebben dinsdagmiddag in hun woonplaats een Haltstraf opgelopen voor het afsteken van vuurwerk.

De jongens liepen om 12.35 uur tegen de lamp op de Looijersdijk, toen zij onder het oog van agenten rotjes afstaken. De jongens hadden samen nog zon 50 rotjes bij zich. Die moesten zij inleveren en de agenten hebben in overleg met de ouders besloten dat zij worden doorverwezen naar bureau Halt.

Alcoholcontrole

BREUKELEN Dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur hield de politie een korte alcoholcontrole op de Amerlandseweg. Alle dertig gecontroleerde bestuurders bleken nuchter achter het stuur te zitten.

Bromfietser aangehouden

MAARSSEN Omdat hij geen helm droeg, liep een 20-jarige bromfietsbestuurder uit Breukelen woensdagmorgen bij agenten in de gaten op de Dr. Plesmanlaan. De bromfietser reed om 04.35 uur op de rotonde en werd staande gehouden om hem te bekeuren voor het rijden zonder helm. De man bleek ook geen certificaat of rijbewijs te hebben. Bij het aanspreken roken de agenten bovendien een alcohollucht en dus lieten ze de man blazen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en dus werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 620 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en proces-verbaal is opgemaakt.