Gemeente Franekeradeel


Vrijstellingsbesluit van de gebruiksbepalingen ten behoeve van het perceel Severander 20 te Franeker

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 27 december 2005 hebben besloten om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Uitwerking 2e fase Witzens, ten behoeve van:


· het gebruik van het perceel Severander 20 te Franeker gedeeltelijk te wijzigen, zodanig dat het toegestaan is om kinderfeestjes en workshops te organiseren.

Het plan heeft van 10 november 2005 tot en met 21 december 2005 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld, is indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank. In dat geval is een extra recht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.


---

Gemeentelijk restauratie uitvoeringsprogramma rijksmonumenten

De voor het jaar 2011 beschikbare landelijke budgetten bestemd voor uitvoering van het Besluit rijkssubsidiëring restauratie monumenten (Brrm) 1997 leveren, voor onze gemeente het volgende budget op:

266.873,-

In artikel 11 van het Brrm staat dat het bestuur van een budgethoudende gemeente jaarlijks een gemeentelijk restauratie-uitvoeringsprogramma (GRUP) kan vaststellen, waarin staat aangegeven welke beschermde monumenten naar zijn oordeel voor subsidie in aanmerking komen en in welke volgorde.

De gemeente stelt een uitvoeringsprogramma op voor de periode 2006-2011.

Om dit programma te kunnen maken, is het voor ons belangrijk te weten in hoeverre eigenaren restauratieplannen hebben en welke kosten daar ongeveer mee gemoeid gaan.

De gemeente wil graag van u, eigenaar/bewoner van een rijksmonument in de gemeente Franekeradeel, het volgende willen weten:


· Heeft u restauratieplannen?


· Kunt u een inschatting maken van de restauratiekosten?


· Wanneer zou u tot restauratie over willen gaan?

Wij zien uw reactie graag voor 31 januari 2006 tegemoet!

Een reactie houdt niet in dat u automatisch op het uitvoeringsprogramma geplaatst wordt.

Voor vragen kunt u zich wenden tot mevrouw C. Hoffman-Versloot, medewerker monumentenzorg, van de afdeling Bouwen en Milieu, bereikbaar via 0517-380439.


---

Vrijstelling voor het realiseren van een appartementengebouw met zorgmogelijkheden nabij het NS-station te Franeker

Vanaf 19 oktober 2005 heeft voor de duur van zes weken het volgende bouwplan met ontwerpbesluit ter inzage gelegen:

§ het realiseren van een appartementencomplex in twee lagen met zorgmogelijkheden ten oosten van het station Franeker, aan de zuidzijde van de Anna Maria van Schurmansingel te Franeker.

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat gedurende deze termijn twee zienswijzen zijn binnengekomen inzake het genoemde bouwplan en ontwerpbesluit.

Franeker, 4 januari 2006.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman, burgemeester.

H.J.J. de Jong, secretaris.


---

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:


· met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:


1. wijzigen van het gebruik van het perceel Ockingahiem 11 te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 5 januari 2005 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Franeker, 4 januari 2006.

De burgemeester voornoemd,

M.J. Haveman.


---