Gemeente Coevorden

Brandweer Coevorden zoekt vrijwilligers

Brandweer Coevorden zoekt nieuwe collega´s (man/vrouw). Wil jij vrijwilliger worden bij de brandweer? Woon en werk je in de directe omgeving van de plaats Coevorden? Ben je tussen de 18 en 35 jaar? En ben je maatschappelijk betrokken, sportief, sociaal en technisch aangelegd? Ben jij daadkrachtig? Zo ja, dan maakt de brandweer graag kennis met jou!

Wie zijn wij?
De brandweerpost Coevorden heeft een uitrukdienst die bestaat uit vierendertig vrijwilligers verdeeld over drie ploegen en is op elk moment van de dag inzetbaar. Om ons korps sterk te houden, zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het is een zwaar, maar dankbaar beroep.

Wat doen wij?
De taken van de brandweer zijn vastgelegd in de Brandweerwet van 1985. Volgens die wet heeft de Brandweer tot taak: "het voorkomen, beperken en bestrijden van brand, het beperken van brandgevaar, het voorkomen en beperken van ongevallen bij brand en alles wat daarmee verband houdt; het beperken en bestrijden van gevaar voor mensen en dieren bij ongevallen anders dan bij brand; het beperken en bestrijden van rampen".

Interesse?
Op woensdag 18 januari 2006 om 19.30 uur nodigen we je van harte uit voor een informatieavond in de brandweerkazerne aan de Hulsvoorderdijk. Heb je belangstelling? Meld je dan aan voor deze informatieavond via de e-mail brandweer@coevorden.nl of telefonisch via 0524 - 598598.

Aanmelden?
Tijdens de informatieavond op 18 januari aanstaande is er gelegenheid om het aanmeldingsformulier in te vullen. Het aanmeldingsformulier kun je ook hieronder downloaden. Vul het aanmeldingsformulier uiterlijk vóór 27 januari aanstaande in en stuur jouw aanmelding naar: Gemeente Coevorden, t.a.v. de commandant brandweer, dhr. F.F. Sinnema, Postbus 2, 7740 AA Coevorden.

Aanmeldingsformulier (43 KB)