1e persbericht van woensdag 4 januari 2006

Eindhoven, 04-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verlichtingscontrole

Dinsdagavond is in Woensel Noord een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn zeventien bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting. Daarnaast werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door een rood verkeerslicht en een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Eindhoven: Ex-man aangehouden na mishandeling

In zijn woning in Woensel is woensdag om 1.45 uur een 33-jarige man aangehouden. De man was even daarvoor de woning van zijn 31-jarige ex-vrouw, eveneens in Woensel, binnengedrongen. Hij had een ruit van de woning vernield. In de woning heeft hij haar geslagen. De vrouw was licht gewond aan het hoofd. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Verlichtingscontrole

Dinsdagavond zijn op verschillende locaties in Helmond controles gehouden. In totaal werden veertien overtredingen geconstateerd. Elf voor het niet voeren van verlichting, twee voor het rijden door rood licht en een voor het niet dragen van de gordel.

Helmond: Tanken met gestolen pas

Een 18-jarige Helmonder en een 21-jarige Udenaar zijn dinsdag om 21.20 uur aangehouden op de Vossenbeemd. De politie kreeg de melding dat steeds dezelfde mensen met verschillende autos aan het tanken waren bij een onbemand pompstation. Na controle bleek dat er waarschijnlijk getankt is met een gestolen tankpas. De beide jongens zijn ingesloten voor verhoor.

Helmond: Vernieling autos

Dinsdag rond 22.30 uur kreeg de politie de melding dat er jongens aan autos aan het voelen waren op de Kasteellaan. Op de parkeerplaats van de Kasteellaan werden zeven autos aangetroffen waarvan bij de meeste autos de rechter voorruit kapot was. Op de Kasteeltraverse zag de politie twee jongens lopen die voldeden aan het signalement. De beide 17-jarige Helmondse jongens zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bladel: Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed

Van een 32-jarige Bladelse vrouw is woensdagmorgen rond 4.00 uur haar rijbewijs ingenomen. De vrouw reed met haar auto op de Emmastraat. Bij de ademanalyse blies zij ruim 1,5 promille. Er is procesverbaal opgemaakt.

Geldrop: Snelheidscontrole

Op de Laan der 4 Heemskinderen is dinsdag tussen 19.30 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 620 voertuigen gecontroleerd waarvan 71 bestuurders te hard reden. Op deze weg is 50 km/u de toegestane snelheid, de hoogst gemeten snelheid was 96 km/u.

Heeze: Met gestolen auto in schuur gereden

Woensdag rond 1.05 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Leenderweg in een schuur gereden was. Op de plaats van het ongeval vertelde een getuige dat uit de auto vier mannen waren gestapt en weggelopen richting Heeze. Het bleek te gaan om een gestolen auto. De politie trof vier mannen die voldeden aan het signalement aan op de Leenderweg. De vier mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Mierlo: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 15.40 en 18.15 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Industrieweg. Er zijn 766 autos gecontroleerd. Er werden 50 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan.

Oirschot: Diefstal uit woning

Een 75-jarige vrouw werd dinsdag rond 18.30 uur verrast toen er plotseling twee vrouwen in haar woning aan de Agnes van Kleefstraat stonden. De vrouwen deden alsof ze per ongeluk op het verkeerde adres waren binnen gegaan. Na ongeveer twintig minuten zijn de vrouwen weggegaan. Later bleek dat er een portemonnee verdwenen was en dat geld weggehaald was uit een handtas. Er was ongeveer 50 euro weggehaald. De vrouwen waren tussen de 20 en 30 jaar en spraken een onbekende taal.

Veldhoven: Controle op verlichting en gordel

Dinsdagavond is gecontroleerd op het voeren van verlichting en het dragen van de gordel. Er zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting en vijf voor het niet dragen van de gordel.