Gemeente Hengelo

Tentoonstelling 'Je ogen bedrogen' bij kinderboerderij t Weusthag

In de maanden januari en februari staat de tentoonstelling Je ogen bedrogen in het bezoekerscentrum bij de kinderboerderij t Weusthag. De bezoeker wordt meegenomen in de wondere wereld van de optische illusies.

In deze tentoonstelling worden onze ogen en hersenen op allerlei manieren voor de gek gehouden. Door gebruik te maken van kleuren, vormen en perspectief is niets wat het lijkt. Ook zijn er op het terrein van de kinderboerderij diverse spelletjes te doen die in het teken staan van gezichtsbedrog.

Kom dus een kijkje nemen in het bezoekerscentrum bij de kinderboerderij t Weusthag aan de Van Alphenstraat in Hengelo. De toegang is gratis!

Kinderactiviteiten

Woensdagmiddag 11 januari wordt er weer een leuke kinderactiviteit georganiseerd.
Met behulp van een keukenrol, papier, plakband, aluminiumfolie en een elastiek kan een heuse fotocamera worden gemaakt, de zogenaamde Camera Obscura.

De activiteiten zullen eveneens in het bezoekerscentrum plaats vinden, en duren van 14.00 uur tot ca. 15.30 uur. Bij jonge kinderen is begeleiding door ouders wenselijk.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur (dinsdagochtend tot 13.00 uur gesloten). Veel dieren van de kinderboerderij zijn weer op hun vertrouwde plek na de beëindiging van de ophokplicht.

Heeft u nog vragen, bel of mail naar de Afdeling Natuur en Milieu Communicatie, tel (074) 255 0600.