Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na `opsluiten' vriendin
Publicatiedatum: 4-1-2006 12:54:13

Een 22-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn 20-jarige vriendin. Hij zou haar na een ruzie hebben opgesloten in hun woning in de wijk Spijkerkwartier. Vervolgens was hij er met haar auto vandoor gegaan. Het slachtoffer had kans gezien zelf de politie te waarschuwen, die de vrouw uiteindelijk heeft bevrijd. Volgens haar verklaring hadden de twee ruzie gekregen over geld. Uit angst voor een pak slaag sloot de vrouw zich op in het toilet. Haar vriend sloot echter de kamer van de woning af, zodat de vrouw niet weg kon. De man werd even later in het Boulevardkwartier rijdend aangetroffen in de auto van de Arnhemse. De man bleek ook zonder rijbewijs te rijden. Door de 20-jarige Arnhemse werd aangifte gedaan van vrijheidsberoving en joyriding. De verdachte Arnhemmer is nu zelf opgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - fietser gewond na aanrijding met auto

Publicatiedatum: 4-1-2006 12:52:11

Een 55-jarige fietser uit Duiven is dinsdagavond gewond geraakt in Velp nadat hij was aangereden door een auto. Het slachtoffer fietste even voor zes uur over de Hoofdstraat in Velp. Kort voor de kruising met de Tramstraat werd hij ingehaald door een automobilist, een 62-jarige Velpenaar, die vervolgens linksaf de Tramstraat inreed. Daarbij zag de Velpenaar de fietser kennelijk over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De Duivenaar liep als gevolg van de aanrijding een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer strandt tegen lantaarnpaal

Publicatiedatum: 4-1-2006 12:51:43

Een achttienjarige Arnhemse automobilist is dinsdagmiddag met de schrik vrij gekomen nadat hij op de Wagnerlaan in zijn woonplaats tegen een lantaarnpaal was gebotst. De man was naar eigen zeggen omstreeks vijf uur door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. De lantaarnpaal begaf het en viel om, de auto van de Arnhemmer raakte ook beschadigd. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstal: 130 euro boete

Publicatiedatum: 4-1-2006 12:49:40

Een 20-jarige vrouw uit Gouda heeft dinsdag van de Arnhemse politie een boete van 130 euro gekregen wegens winkeldiefstal. De vrouw was bij een winkel aan de Jansplaats betrapt door een beveiliger en zou voor ongeveer 6 euro aan cosmetica hebben meegenomen zonder af te rekenen. De vrouw bekende de diefstal en moest de buit teruggegeven. Na verhoor is de vrouw vrijgelaten en kreeg een boete opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - Halt voor jeugdige vuurwerkgooiers

Publicatiedatum: 4-1-2006 12:49:12

Twee Doesburgse knapen van veertien jaar hangt wellicht een alternatieve straf boven het hoofd van bureau Halt van justitie. De twee werden dinsdagmiddag op de Begoniastraat in hun woonplaats door de politie betrapt met vuurwerk. Agenten hadden kort te voren een melding van omwonenden gekregen dat er vuurtje gestookt zou worden op straat. Daar aangekomen troffen de agenten geen vuur, wel de beide knapen omringt door kruitdamp. Bij controle bleek het duo tientallen stuks vuurwerk, bestaande uit pijltjes en rotjes, bij zich te hebben. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De twee zijn later aan hun ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---