Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 4 januari 2006

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG- Agenten hebben gisteren, rond de klok van 15.30 uur, op de Heuvel te Tilburg een 18 jarige man uit Veldhoven aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

De man liep zonder te betalen, op nieuwe schoenen, een schoenenzaak uit. De schoenen vertegenwoordigen een waarde van 28 Euro. Naast de schoenen had de man ook twee nieuwe pantalons in een tas zitten waarvan hij de aankoopbon niet kon overleggen. De broeken waren afkomstig van een groot warenhuis, gevestigd in de Heuvelstraat.

Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert nepagent

HILVARENBEEK/GOIRLE Nederlandse agenten hebben gisteren, rond 18.00 uur, op de Watermolenstraat te Goirle, een 22 jarige man uit Tilburg aangehouden, terzake bedrog. De man gaf zich op verschillende plaatsen, in Nederland en België, ten onrechte uit als politieman.

De man was, gekleed in een Nederlands politie-uniform, een politiebureau in Poppel binnengelopen en had onder valse voorwendselen geprobeerd een politieportofoon te bemachtigen. Hij vertelde de Belgische agenten dat hij bezig was met een zoekactie naar een minderjarige in de bossen in Poppel. Toen de Belgische politie zijn verhaal niet vertrouwde en argwaan kreeg, vluchtte de man het bureau uit de bossen in. De Belgische agenten hebben vervolgens een achtervolging ingezet. Bij de zoektocht schakelden ze ook hun Nederlandse collegas in. Tijdens de zoekactie kwam er een melding van een bewoner uit Hilvarenbeek aan de Gorp binnen, dat een man gekleed in een politie-uniform getracht had bij hem vervoer te regelen. Omdat de bewoner het niet vertrouwde stelde hij de politie in kennis.

Kort na deze melding trof een jachtopzichter die bij de zoekactie assisteerde, de verdachte aan op de Watermolenstraat. Met de hulp van agenten van de noodhulp is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De man werd door een hulpofficier van justitie terzake oplichting in verzekering gesteld.De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het politie-uniform wat de man droeg.De verdachte is een bekende van de politie die al eerder voor soortgelijke feiten is aangehouden.

Alcoholcontrole

TILBURG Agenten controleerden vanmorgen, rond 00.45 uur, in de Merelstraat een 31 jarige Tilburgse bestuurder. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 305 Ug/l, zijnde 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod, kon de man huiswaarts keren.

Rond 04.30 uur werd een 29 jarige bestuurder,
afkomstig uit Tilburg, in de Lange Schijfstraat onderworpen aan een alcoholcontrole. Ook hij nam deel aan het verkeer als bestuurder van een personenauto, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 945 Ug/l, zijnde 2,2 promille alcohol in zijn bloed had.

Het rijbewijs werd ingevorderd. Met een dagvaarding en een rijverbod van 12 uur op zak, kon hij vertrekken.

Politie arresteert twee mannen na vechtpartij

TILBURG Vanmorgen hebben agenten in de Juliana van Stolbergstraat en het Piusplein twee mannen van 19 en 22 jaar uit Tilburg aangehouden.Beide mannen waren betrokken bij een vechtpartij.

Rond 03.45 uur kregen agenten de melding dat twee groepen met elkaar aan het vechten waren in de Juliana van Stolbergstraat te Tilburg. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 19 jarige Tilburger. Hij vertelde dat zowel hij als zijn 18 jarige vriend zonder enige aanleiding mishandeld waren door de twee Tilburgers. Terwijl het slachtoffer samen met wat vrienden, op straat voor een eetgelegenheid, een hapje aan het eten waren kwam er een andere groep uit de eetgelegenheid. Zonder enige aanleiding schreeuwde een vrouw uit die groep naar het slachtoffer of hij problemen had. Direct daarna liepen de twee Tilburgers naar de slachtoffers en sloegen ze in het gezicht. Hierdoor ontstond een vechtpartij tussen beide groepen. Als gevolg van de mishandeling sneuvelde er een ruit van de eetgelegenheid. De agenten hebben hierop de twee Tilburgers aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Een onderzoek wordt ingesteld.

Auteur: Desirée Brabers