Gemeente Berkel en Rodenrijs


Nieuwjaarsreceptie en Vrijwilliger van het Jaar! Dinsdagavond 3 januari jl. vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats. Het was een drukke en gezellige bijeenkomst. Ook dit keer maakte burgemeester de Goeij-Smulders weer de Vrijwilliger van het Jaar bekend. Voor het jaar 2005 ging de prijs naar Herman Pruiskens van Wielervereniging De Pedaalridders!

Tijdens haar speech blikte mevrouw De Goeij terug op een bewogen jaar 2005 en keek vooruit naar 2006, vooral wat betreft de komende gemeentelijke herindeling. U kunt de nieuwjaarsspeech hier nalezen.

Tot slot werd de Vrijwilliger van het Jaar 2005 bekend gemaakt. Deze prijs ging naar Herman Pruiskens van Wielervereniging De Pedaalridders.

Zijn benoeming motiveerde burgemeester De Goeij als volgt:

"De commissie heeft gemeend deze prijs aan de heer Pruiskens toe te kennen vanwege zijn enorme betrokkenheid bij de jeugd. Om u een voorbeeld te geven van zijn weekvulling: op dinsdag- en donderdagavond geeft hij training aan de jeugd, op zaterdag en zondag gaat hij met een bus vol fietsen en jeugdleden naar de wedstrijden. In de winter is hij op vrijdagavond met de jeugdleden op de wielerbaan. Op woensdagmiddag en -avond en op de zaterdag geeft hij spinningtraining. Hiernaast knutselt hij fietsen in elkaar zodat ieder kind een fiets op maat heeft. Zijn leven staat in het teken van wielrennen en de jeugd".

De overige genomineerde vrijwilligers waren:


1. Mevrouw J. Rozema - Huizinga, genomineerd door het Nederlandse Rode Kruis voor haar jarenlange inzet.

2. de heer Jos van Opstal, vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging en stichting Paul Johannes XXIII
3. Piet Tetteroo is voorgedragen voor zijn vrijwilligersbijdrage in de Katholieke Bond van Ouderen

4. de heer Peet Bloom is voorgedragen door Speeltuinvereniging De Kievit

5. de Stichting Muzische Vorming is voorgedragen door de R.K. Basisschool De Poolster.

6. Annemieke Koot is voorgedragen. Zij is instructrice bij Majorettevereniging Atlanta.

7. de heer Van Steenderen, hij is een actief vrijwilliger binnen het kerkelijk gebeuren en hiernaast voorzitter van de cliëntenraad van ZorgCompas Huize St. Petrus.
9. Tot slot zijn de vrijwilligers van De Paardestal genomineerd.

De burgemeester sprak haar dank uit richting deze vrijwilligers voor het enthousiasme en hun grote inzet. Tevens sprak zij de hoop uit dat de samenleving ook dit jaar weer op de steun van vele vrijwilligers mag rekenen!

Rond 22.00 uur verlieten de laatste gasten het gemeentehuis. Men kan terugblikken op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst.

trio 'Bonjour Madame'

Laatste wijziging website: 04 januari 2006
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs