Athenaeum Boekhandel geeft boekenreeks uit

Amsterdam univerisity press

De Amsterdamse Athenaeum Boekhandel begint dit voorjaar met een reeks heruitgaven van modern-klassieke boeken. Onder de titel 'Athenaeum Boekhandel Canon' zullen boeken worden heruitgebracht die al enige tijd niet meer leverbaar zijn en die het naar de opvatting van Athenaeum waard zijn om in ere te worden gehouden. Athenaeum Boekhandel Canon verschijnt als onderdeel van het Amsterdam Academic Archive, een serie van heruitgaven die onlangs gelanceerd werd door Amsterdam University Press.

In de Athenaeum Boekhandel Canon verschijnen vooral boeken op het terrein van de wetenschappelijke en literaire essayistiek, literatuurwetenschap en poezie. De eerste vier titels, die tussen februari en april worden gepubliceerd, zijn de studie 'Vervolging, vernietiging, literatuur' van de Leidse literatuurwetenschapper S. Dresden, de 'Verzamelde gedichten' van Ed. Hoornik, de wetenschappelijke essaybundel 'Het regime van de tijd' van de Amsterdamse socioloog J. Goudsblom en 'Het hoge woord' van literair vertaler en essayist August Willemsen. Het streven is om ca. twaalf delen per jaar in de nieuwe serie uit te geven.

De serie is een samenwerkingsproject van de Athenaeum Boekhandel en Amsterdam University Press. Voor meer informatie, zie www.athenaeum.nl en www.aup.nl.