Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe neemt uitbreiding Flash-technologie waar in consumentenelektronica

Meer dan 45 miljoen mobiele telefoons en consumentenelektronicaproducten voorzien van Macromedia Flash

Amsterdam, 4 januari 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) kondigt aan dat steeds meer toonaangevende consumentenelektronicafabrikanten gebruik maken van Macromedia® Flash®-technologie. Fabrikanten zoals Kodak, Sony, iriver en MagicBox, Inc. gebruiken Flash om indrukwekkende interfaces te leveren, rijke content te bekijken en surfervaringen van eindgebruikers te optimaliseren. Er zijn tegenwoordig meer dan 45 miljoen mobiele telefoons en consumentenelektronicaproducten die voorzien zijn van Flash-technologie. Te denken valt aan televisies, mediaspelers, set-top boxes, digitale billboards, camera's, educatief speelgoed en autonavigatiesystemen.

Adobe maakte eerder vandaag de lancering van Macromedia Flash Lite(TM) 2-software en Macromedia Flash Player SDK 7 bekend (zie apart persbericht). Hiermee kunnen OEM's, fabrikanten van consumentenelektronica en operators rijke interfaces op maat maken. Door interfaces van devices, besturingssystemen, processoren en beeldformaten op dezelfde manier weer te geven heeft het product een eigen en consistente uitstraling.

"We zijn zeer tevreden dat bedrijven als Kodak, Sony, iriver en MagicBox gebruik maken van de Flash-technologie om de mogelijkheden van hun producten uit te breiden", zegt Al Ramadan, senior vice president of Mobile and Device Solutions bij Adobe. "Al twee jaar achter elkaar worden producten met Flash-technologie bekroond met prijzen op CES. Deze nieuwe applicaties en interfaces veranderen het gezicht van de consumentenelektronica-industrie en biedt mensen aantrekkelijke digitale content en informatie biedt."

Kodak
Onlangs introduceerde Kodak de KODAK EASYSHARE-ONE, een digitale camera voor consumenten, uitgerust met Wi-Fi. Deze brengt het delen, verzamelen, ordenen en printen van foto's samen in één enkel product. Het unieke, op Flash-technologie gebaseerde, touch-screen samen met de grafische menu's optimaliseert het bekijken en beheren van foto's.

"De geïntegreerde Macromedia Flash-technologie maakt het gebruik van de EASYSHARE-ONE camera dynamisch en zorgt voor een indrukwekkende grafische weergave", zegt Kenneth Guiberson, lead application developer bij Eastman Kodak Company. "Bij Kodak richten wij ons op eenvoudig gebruik en innovatie. De Flash-oplossing sluit hier helemaal bij aan."

Sony
Sony gebruikt de Flash-technologie in zijn Life Flow-applicatie om VAIO-producten in de huiskamer te brengen. Life Flow is een dashboard-applicatie die content zoals muziek, foto's, het weer en het nieuws via RSS samenbrengt. De Flash-technologie geeft de content op een innovatieve manier weer en is eenvoudig te bedienen.

"Sony gelooft dat de volgende grote sprong in home entertainment bestaat uit een snelle bundeling van consumentenelektronica, netwerkdiensten en het gebruik van computers op het draadloze thuisnetwerk", zegt Bob Ishida, senior general manager of VAIO business division bij Sony. "De integratie van Flash in de Sony VAIO en Life Flow levert een zeer interactieve interface. Hiermee worden verschillende digitale producten en informatiebronnen samengebracht, wat zorgt voor een nieuwe beleving bij de gebruikers thuis."

iriver
Afgelopen najaar heeft iriver zijn U10 Series draagbare muziekspelers gelanceerd. Voor de interface van deze muziekspelers is gebruik gemaakt van de Flash Lite-technologie.

"Met Flash Lite op de iriver U10 Series kunnen wij onze klanten voorzien van een breed scala aan Flash-gebaseerde spelletjes, grafische weergave en muziekfuncties", zegt Jonathan Sasse, president van iriver Amerika. "Door het samenvoegen van het muziekelement van de U10 Series met Flash hebben we een voordeel ten opzichte van andere muziekspelers. Consumenten genieten echt van de extra digitale dimensies die wij ze bieden."

MagicBox
Aavelin Digital Signage system van MagicBox is onlangs uitgerust met DirectSUITE-software met Flash 7. Met de DirectSUITE kunnen bedrijven advertenties, informatie en mededelingen presenteren op HDTV's.

Ook andere vooraanstaande technologiebedrijven zoals Nokia, Samsung, Sony Ericsson en Reigncom leveren producten met Flash-technologie.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/jan2006/Adobe_Flash_tec.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Macromedia and Flash are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com