Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 januari 2006

Automobilist rijdt door na aanrijding

Fietser aangereden door auto

Enschede

Op maandag 2 januari vindt omstreeks 08.00 uur op de kruising Haaksbergerstraat/Boekelosestraat in Enschede een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto. De fietser, een 21 jarige Enschedeër, rijdt over de Haaksbergerstraat vanuit de richting Haaksbergen. Op genoemde kruising wil hij linksaf slaan, de Boekelosestraat in. De 21 jarige wacht tot het verkeerslicht voor hem op groen komt en steekt dan de weg over. Uit tegenovergestelde richting komt hem op dat moment een personenauto tegemoet. De automobilist mindert in eerste instantie vaart, maar geeft daarna gas. Een aanrijding is het gevolg. De fietser kan nog net van zijn fiets springen en raakt daardoor niet gewond. Zijn fiets is echter vernield. De automobilist rijdt na de aanrijding met onverminderde snelheid door. Bij de aanrijding is een ongeveer 40 jarige vrouw in een kleine grijze personenauto getuige geweest. De politie roept deze en eventuele andere getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. (06-000898.)

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond bij aanrijding met auto

Enschede

Op dinsdag 3 januari vindt om 10.00 uur een aanrijding plaats op de rotonde Boulevard 1945/Haaksbergerstraat/Ripperdastraat/Nijverheidstraat in Enschede. Een 28 jarige Enschedeër rijdt met zijn fiets op de fietsstrook vanaf de Haaksbergerstraat genoemde rotonde op. Een 41 jarige Enschedese automobilist, die op de rotonde rijdt verleent de fietser geen voorrang. Bij de aanrijding die volgt raakt de fietser gewond. Hij is met rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-000915)

Getuigenoproep mishandeling

Inmiddels is een goed signalement van twee van de daders bekend

Borne

Van de mishandeling ten opzichte van een fietser, gepleegd op zondag 1 januari omstreeks 06.30 uur aan de Burenweg in Borne heeft de politie inmiddels een goed signalement van twee van de vijf daders. Er hebben zich nog geen getuigen gemeld. Dader 1: jongeman, ongeveer 20 jaar oud, 1.85m lang. Lang, steil achterover gekamd haar tot in de nek, gekleed in een bruine ribjas en een spijkerbroek; Dader 2: jongeman, eveneens ongeveer 20 jaar oud, 1.80m lang. Lang bruin haar tot in de nek. Hij droeg een opvallende witte pet met vermoedelijk logo Polo Ralph Lauren. (06-000232.)