Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 4 januari

Alkmaar, 04-01-2006 o 14.03 uur

Auto opzettelijk aangereden

Oudesluis, maandag 2 januari 2006

Op maandagmiddag omstreeks 17.15 uur reed een 36-jarige man uit Den Helder in een personenauto langs de Grote Sloot in Oudesluis. Hij reed met een snelheid van ongeveer 60 km per uur (maximum snelheid ter plaatse). Achter hem reed een andere personenauto die hem vlak op de bumper reed. Toen de Nieuwedieper in verband met tegenliggers zijn snelheid verder terug liet vallen, werd hij meerdere malen door de auto achter hem aangereden. Na gestopt te zijn, liep het slachtoffer naar de auto achter hem om de bestuurder ter verantwoording te roepen. Ook een passagier van het slachtoffer stapte uit. De dader (een vrouw) gaf hierop gas en reed weg, waarbij zij de passagier raakte. Deze liep lichte verwondingen op. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de vrouw.

Aanrijding met letsel

Blokker, dinsdag 3 januari 2006

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.25 uur raakte een 6-jarig jongetje ernstig gewond bij een aanrijding op de Westerblokker in Blokker. Juist toen een 37-jarige man uit Blokker in een personenauto over de Westerblokker aan kwam rijden, stak het jongetje de rijbaan over. Hij werd aangereden en liep onder anderen een beenbreuk en hersenletsel op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Zijn toestand is ernstig.

Den Helder, dinsdag 3 januari 2006

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur raakte een 60-jarige vrouw uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Timorlaan in haar woonplaats. De vrouw fietste met haar man langs de Timorlaan. Ter hoogte van een oversteekplaats staken beide fietsers over. De man haalde de overzijde, maar de vrouw werd aangereden door een personenauto die over de Timorlaan aan kwam rijden. De vrouw werd geschept en moest met hoofdletsel worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder waar zij ter observatie werd opgenomen. De bestuurder van de auto, een 19-jarige jongen uit Den Helder, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Vermoedelijk heeft de man te snel gereden. Uit technisch onderzoek kwam vast te staan dat de gereden snelheid ongeveer 80 km per uur moet zijn geweest in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, dinsdag 3 januari 2006

Op dinsdagmorgen werden in en om Heerhugowaard verkeerscontroles gehouden met onopvallende politievoertuigen. De controles leverden twaalf bekeuringen op voor het rijden zonder werkende verlichting, het niet dragen van een veiligheidsgordel en te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Alkmaar, dinsdag 3 januari 2006.

Dinsdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Zeswielen. Tijdens deze controle werden 18 bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen. De meeste overtredingen hadden betrekking op het overschrijden van de constructiesnelheid en het geluidsniveau (10).

Op de Vondelstraat werd dinsdagmiddag een controle gehouden. Hier werden 17 bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Zes bestuurders reden te snel en drie bestuurders werden bekeurd voor andere overtredingen.

Tussen 18.00 en 22.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Vondelstraat. Hier geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Tijdens deze controle werd de snelheid van 2370 autos gecontroleerd. In 336 gevallen werd de snelheid overschreden (overtredingspercentage ruim 14 %).

Wapens en drugs

Zwaag, dinsdag 3 januari 2006

De politie heeft op dinsdagmorgen invallen gedaan in twee woningen in Zwaag. Hierbij werden wapens en drugs aangetroffen. In totaal werden 7 personen aangehouden.

De politie had tips binnengekregen dat er in een woning aan de Hoornbloem en de Langetuin vuurwapens voorhanden zouden zijn. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werd eerst een onderzoek ingesteld in de woning (caravan) aan de Hoornbloem. Hier werd een speelgoedwapen aangetroffen dat zon gelijkenis vertoont met een echt wapen, dat het voor bedreigen van personen geschikt is. Voorhanden hebben van zon wapen is daarom verboden. Bij het onderzoek werd tevens een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Hierin stonden 96 planten. Het wapen, de planten en de daarbij behorende apparatuur (lampen, pompen, filters e.d.) werden in beslag genomen. De 32-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bij het onderzoek in de woning aan de Langetuin bleken in een kamer vijf dames bezig te zijn met de verwerken van hennep. Er lag een partij van ongeveer 70 kilo die geknipt en in gripzakjes werd gestopt. De vijf dames, waaronder de bewoonster van het pand, waren in de leeftijd van 30 tot 54 jaar en kwamen uit Hoorn, Zwaag en Berkhout. Verder werd in de woning materiaal aangetroffen voor de opbouw van een hennepkwekerij, waaronder 93 stekken van hennepplanten. Ook trof de politie in de woning een 32-jarige man uit Zwaag aan. Hij bleek in zijn personenauto een vuurwapen met bijpassende scherpe munitie te hebben. De hennep en het vuurwapen met munitie werden in beslag genomen. De man en de vijf vrouwen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbraak

Noordeinde, woensdag 4 januari 2006

Op woensdagmorgen werd tussen 02.00 uur en 06.45 uur ingebroken in een woning aan het Noordeinde. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden een laptop en autosleutels ontvreemd. De op het pad naar de woning geparkeerd staande auto werd vervolgens ontvreemd. Het ging om een Landrover Discovery met kenteken 02-RB-NF.

Diefstal of heling van koper: man aangehouden

Alkmaar, woensdag 4 januari 2006

Op woensdagmorgen omstreeks 08.40 uur zag de politie een personenauto rijden over de Schagerweg (N254) vanuit de richting Schagen in de richting Alkmaar. De auto was duidelijk zichtbaar zwaar beladen. Achter het stuur zat een voor de politie bekende man, een 41-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De auto werd in Alkmaar op de Laan van Darmstadt aan de kant gezet. In de kofferbak bleek een grote partij koper te liggen. De man gaf aan dat hij dit de afgelopen jaren had gespaard. De man werd aangehouden. Een onderzoek wordt ingesteld naar de herkomst van het metaal.

Hoera, de hoofdprijs!

Hoorn, woensdag 4 januari 2006

Op woensdag stuurde een inwoner van Hoorn een afschrift van een brief naar de politie. In de brief werd hij gefeliciteerd met zijn nominatie voor een geldprijs van ruim zes ton. Om mee te dingen naar deze prijs moest hij wel een formulier invullen met zijn bankgegevens.

De politie heeft de brief in onderzoek genomen en adviseert personen die een dergelijke brief ontvangen contact op te nemen met de plaatselijke politie (tel.nr. 0900-8844 lokaal tarief). In geen geval moeten bankgegevens aan onbekenden worden afgegeven.

Diefstal auto

Alkmaar, woensdag 4 januari 2006

In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 17.30 en 07.45 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Europaboulevard in Alkmaar. Hoe de dieven de auto hebben meegekregen is niet bekend, want de accu van de auto was leeg. Het gaat hier om een sportuitvoering van een Suzuki Alta. De auto is rood van kleur, voorzien van grijze zijkappen, geblindeerde ramen, sportstoelen en bekleding met een vlammenmotief. De auto is voorzien van het kenteken RG-64-HL.

Ruzie: twee jongens aangehouden

Alkmaar, dinsdag 3 januari 2006
Dinsdagavond zijn twee jongens van 18 en jaar, respectievelijk afkomstig uit Nijkerk en Amersfoort aangehouden op de Kanaalkade. De twee waren kort daarvoor betrokken bij een ruzie op de Dijk. Volgens getuigen zou één van de twee daarbij een vuurwapen hebben getrokken. Beide jongens zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Er werd geen vuurwapen bij de twee aangetroffen. De jongens zijn later op de avond weer in vrijheid gesteld.

Laatst gewijzigd 04-01-2006 14:04 | © Politie Noord-Holland Noord |