AutoRai

Aantrekkelijk geprijsde Fiat Punto Classic

(1/4/2006)
De introductie van de Fiat Grande Punto, waarvoor in geheel Europa inmiddels al ruim 90.000 orders zijn genoteerd, betekent niet automatisch het einde van de huidige Punto. Sterker nog, voorlopig levert importeur Fiat Auto Nederland de Italiaanse hatchback als âprijsvechterâ parallel aan de Grande Punto.
De vanafprijs van de Punto Classic bedraagt ⬠10.995,-. De Fiat Punto Classic Lusso, met airco en radio/CD-speler-, komt op ⬠11.995,-. Uiteraard is de Punto Classic verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs (meerprijs ⬠455,-).

Voor de motorisering van de Fiat Punto Classic zorgt een pittige maar efficiënte 1,2 liter viercilinder. Deze Euro 4-benzinemotor levert 60 pk en 102 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/h legt de Punto Classic 1.2 af in 14,3 seconden. Zijn topsnelheid ligt op 155 km/h. De Punto Classic 1.2 springt bijzonder spaarzaam met de brandstof om. In de gecombineerde cyclus noteert de succesvolle Fiat-telg een verbruik van slechts 5,7 liter per 100 km.

Riante standaarduitrusting
Hoewel de prijsstelling scherp is, krijgt de Fiat Punto Classic af-fabriek een riante standaarduitrusting mee, onder andere bestaande uit:

* ABS

* Centrale portiervergrendeling

* Airbags voor bestuurder en voorpassagier
* Dualdrive elektrische stuurbekrachtiging
* In hoogte verstelbare bestuurdersstoel en stuurwiel
* Elektrische raambediening (voor)

* In carrosseriekleur gespoten bumpers

* âFollow me homeâ verlichtingssysteem

Extra uitrusting Fiat Punto Classic Lusso ten opzichte van de Classic:
* Handbediende airconditioning

* Radio/CD-speler met 6 speakers