Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Persbericht DLG - Reconstructie in uitvoering in kaart gebracht

04-01-2006 -
De Dienst Landelijk Gebied (DLG) presenteert de kaart 'reconstructie in uitvoering'. De kaart geeft een overzicht van alle uitvoeringsprojecten en -activiteiten in de vijf reconstructieprovincies (Gelderland, Overijssel, Limburg, Utrecht en Noord-Brabant). Doel van de kaart is ook bij te dragen aan de discussies en gedachtevorming over het stimuleren van de uitvoering. DLG is een uitvoeringsdienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en maakte de kaart in opdracht van het ministerie.

Wat zegt de kaart?
Op de kaart staan projecten waar reconstructieplannen voor de zandgebieden worden uitgevoerd. De circa 60 gebiedsuitwerkingen geven aan dat de provincies werk maken van de reconstructieplannen. Zichtbaar is bovendien dat er vele projecten met subsidie van het Europese Platteland Ontwikkelingsprogramma in uitvoering zijn die ook reconstructiedoelen realiseren. Daarnaast valt op dat veel landinrichtingsprojecten onder de reconstructiewet verder gaan, en de reconstructiedoelen hebben geïntegreerd. De kaart geeft bovendien een overzicht van alle projectbureaus die een actieve rol hebben bij het initiëren van projecten. Bij de meeste projecten is DLG in meer of mindere mate betrokken. De kaart geeft de stand van zaken zoals die bij DLG in september 2005 bekend is.

Op de achterkant van de kaart staan foto's waarop te zien is waar er in oktober 2005 gewerkt werd aan de reconstructiedoelen in projecten die veelal ook zijn betaald met geld uit het 'urgentieprogramma reconstructie 2004'.

Interesse?
De kaart is meegestuurd met het laatste nummer van het blad Landwerk. Dit nummer van Landwerk gaat over het Nederlandse grondbeleid en de uitvoering daarvan. Als de grootste grondaankoper van de overheid heeft DLG ook inhoudelijk een bijdrage geleverd aan dit themanummer. Bovendien is de kaart op te vragen bij het Informatiecentrum DLG 030-2756749