Ingezonden persbericht


FileMaker Server 8 Advanced beschikbaar

Database-oplossingen delen via web-publishing

Utrecht, 4 januari 2006 - Met de introductie van FileMaker Server 8 Advanced is de FileMaker 8-serie vrijwel compleet. De nieuwe serversoftware biedt databasebeheerders de mogelijkheid om eenvoudig FileMaker Pro 8- en Pro 7-bestanden te beheren en veilig informatie te delen via het bedrijfsnetwerk, intranet of internet.

FileMaker Server 8 Advanced biedt de mogelijkheid databases gedeeld te gebruiken tot 250 gelijktijdige FileMaker Pro- en honderd internet-gebruikers. FileMaker Server 8 Advanced ondersteunt ook XML, ODBC en JDBC zodat FileMaker gegevens met andere programma's kan uitwisselen. Met het ontwikkelhulpmiddel 'site assistant' kunnen gegevens van een FileMaker-database door andere websites worden gebruikt en kan gebruik worden gemaakt van webontwikkelsoftware, zoals Dreamweaver 8 van Adobe. Daarnaast biedt FileMaker Server 8 Advanced zogenaamde Custom Web Publishing (CWP) waarmee internet-gebaseerde toepassingen met klanten, partners en mobiele gebruikers kunnen worden gedeeld.

Nieuwe kenmerken FileMaker Server 8 Advanced
FileMaker Server 8 Advanced biedt talloze voordelen, waaronder:


- Verbeterd webgebruik: de nieuwe kenmerken van FileMaker Pro 8, zoals het eenvoudig toevoegen van tabs, handige kalendervensters en maatwerkmenu's, kenmerkend voor FileMaker Pro 8 Advanced, kunnen via instant webpublishing (IWP) ook in de webtoepassing worden verwerkt.


- Maatwerk startpagina: een eigen opmaak voor FileMaker Instant Web Publishing-oplossingen maakt het toesnijden van oplossingen op de behoefte nog eenvoudiger.


- Verbeterde beveiliging: toegang vindt plaats via formulieren zonder het wachtwoord in het geheugen te houden en data worden versleuteld tussen de databases en clients door het gebruik van het SSL-protocol. Gebruikers en wachtwoorden kunnen efficiënt worden beheerd door gebruik te maken van Active Directory en Open Directory.

FileMaker Server 8 Advanced heeft een verbeterde 'engine' waardoor het zoeken, toevoegen, verwijderen en aanpassen van gegevens 89% sneller verloopt dan in FileMaker Server 7 Advanced, zo blijkt uit een vergelijkende test*.(* www.filemaker.com/products/fms/benchmark.html)

Prijzen en beschikbaarheid
FileMaker Server 8 Advanced is nu in het Engels beschikbaar voor ¤ 2499 en de upgrade van FileMaker Server 8 Advanced kan voor ¤ 749 worden aangeschaft. Gebruikers van FileMaker Server 8 betalen ¤ 1499 voor het FileMaker Server 8 Option Pack en kunnen zo uitbreiden naar FileMaker Server 8 Advanced.

De software werkt met de besturingssystemen Mac OS X, Mac OS X Server, Windows 2000 Server SP4 en Windows 2003 Server Standard Edition. Beveiligingsopties als SSL (Secure Socket Layer) en gegevensversleuteling waarborgen de veiligheid van informatie tussen FileMaker Server 8 Advanced-gegevens en internet. FileMaker Server 8 Advanced web publishing ondersteunt Apache en IIS-webservers, XML, ODBC en JDBC. Meer productinformatie is te vinden op www.filemaker.nl/products/fmsa/index.html

Speciale licentie FSA-leden
Leden van de FileMaker Solution Alliance (FSA) ontvangen kosteloos een FileMaker Server 8 Advanced-ontwikkellicentie, waarmee ze gratis FileMaker 8-toepassingen kunnen ontwikkelen en testen zonder dat een volledige licentie van FileMaker Server 8 Advanced hoeft te worden aangeschaft.

Deze speciale FileMaker Server 8 Advanced-ontwikkellicentie heeft alle kenmerken van FileMaker Server 8 Advanced, maar ondersteunt slechts drie gelijktijdige FileMaker 8-desktopgebruikers (volledige versie ondersteunt 250 gebruikers) en drie internetgebruikers (volledige versie ondersteunt honderd internetgebruikers). De licentie is alleen geldig voor ontwikkel- en testdoeleinden en mag niet in een productieomgeving worden gebruikt.

Meer informatie over de FSA is te vinden op www.filemaker.nl/developers/join_fsa.html

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie biedt www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Nederland
Ive Defaix
e: ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
e: marije@publiekswerk.nl t: (020) 486 21 39