Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

04 januari 2006

Ermelo - Dure proefrit

Een 28-jarige automobilist uit Ermelo verloor op dinsdag (03-01) rond 14.45 uur tijdens een proefrit de macht over het stuur in een bocht van de Oude Nijkerkerweg. Nadat hij een verkeersbord, een hek en een kast van de kabel-tv had geraakt kwam de auto tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto werd met schade aan de voorzijde teruggebracht naar het garagebedrijf...

Ermelo - 248 bestuurders te snel

De politie heeft bij snelheidscontroles op dinsdagmiddag (03-01) aan 248 bestuurders een boete uitgereikt ivm het overschrijden van de toegestane snelheid. Op de Putterweg werden 1063 passanten gecontroleerd waarvan 142 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur waar 50 km is toegestaan. Op de Oude Nijkerkerweg werden 441 passanten gecontroleerd waarvan 106 te snel reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg daar 95 km per uur waar 50 km is toegestaan.

Nunspeet - Fietsster gewond

Een 61-jarige fietsster uit Nunspeet raakte op dinsdag (03-01) rond 17.15 uur gewond bij een aanrijding met een Elspeetse automobilist (leeftijd onbekend). Het ongeval gebeurde op de kruising Laan en Secretaris Mulderweg. De vrouw werd met lichte verwondingen door de automobilist naar huis gebracht alwaar ze, naast een hoofdwond, steeds meer pijn kreeg in oa heup en lies. De ambulance kwam ter plaatse en vond het nodig de vrouw voor nader onderzoek over te brengen naar het ziekenhuis.

Putten - Forse schade door wateroverlast

De politie kreeg op dinsdag (03-01) rond 23.50 uur melding dat er water langs de gevel van het postkantoor aan de Dorpsstraat liep. Politie, brandweer en een TPG-medewerker gingen ter plaatse en zagen dat op alle verdiepingen de vloeren bank stonden. Onderzoek wees uit dat eerder op de dag op de bovenste verdieping de verwarming was bijgevuld en vervolgens verzuimd de kraan dicht te draaien.... Het heeft de brandweer de nodige uren gekost om het meeste water uit het pand te krijgen. De hoogte van het schadebedrag is niet bekend.

Putten - Twee bestuurders in de fout

De politie heeft op dinsdagmiddag (03-01) twee bestuurders bekeurd. Een 15-jarige jongen werd betrapt op het besturen van een bromfiets op de Beulekampersteeg zonder helm en zonder verzekering. Een 19-jarige automobilist werd bekeurd omdat hij op de kruising Halvinkhuizerweg en Hoge Engweg geen voorrang verleende.

Harderwijk - Politie zoekt Gijsbert

De politie is op zoek naar een nog verder onbekende Gijsbert. Hij liet een briefje achter op een beschadigde auto in Harderwijk. Een 24-jarige automobiliste uit Zeewolde parkeerde op vrijdag (23-12) rond 19.45 uur haar auto op de Strandboulevard thv het pannenkoekenhuis. Bij terugkomst op zaterdag (24-12) rond 01.00 uur ontdekte ze schade op de achterklep en een loshangend mistachterlicht. Onder de ruitenwisser zat een briefje met daarop vermeldt dat een zekere Gijsbert haar auto had aangereden en dat hij nog wel contact met benadeelde zou opnemen. Genoemde Gijsbert heeft echter tot op heden niet gereageerd en er staan geen nadere persoongegevens op het briefje. De politie verzoekt Gijsbert dringend alsnog te reageren.Aangezien het koopavond was is het bovendien niet ondenkbaar dat er getuigen zijn van deze actie. De politie verzoekt getuigen te reageren via 0900 8844.

Harderwijk - Jongen mishandeld

Een 16-jarige fietser uit Harderwijk werd op zondag (01-01) rond 01.30 uur mishandeld door vier jongens. Het slachtoffer reed op het fietspad van de Havenkade en zag vier knapen staan. Op het moment dat hij ze passeerde werd hij geslagen en viel op de grond. Vervolgens werd hij mishandeld waarna het viertal wegrende in de richting van de Vuldersbrink. Door de valpartij liep hij schaafwonden in het gezicht op en is er een stukje tand afgebroken. Aan één van de klappen hield hij een pijnlijk jukbeen over. Signalement van de daders: drie waren ongeveer 18 jaar en één rond de 15 jaar. Het betreft zuid-europese types, lengte tussen de 1.75-1.85 m. De politie is en onderzoek gestart en verzoekt getuigen van deze mishandeling te reageren via 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --