Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

Politiedistrict Apeldoorn

4 januari 2006

Apeldoorn - Bromfietser onder invloed van alcohol

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (04/01) op de Van Kinsbergenstraat een 23-jarige bromfietser uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. Kort daarvoor waren ze rijdend gezien op de Hoofdstraat. Op het zien van de politie ging het duo er toen vandoor. Kort daarop trof de politie hen op de van Kinsbergenstraat. De bestuurder bleek bij een blaastest onder invloed van alcohol. De man werd vervolgens rond 01.10 uur aangehouden. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,4. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Bromfietsdief herkend en aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag (03/01) in een winkel aan het Korianderplein een 14-jarige Apeldoornse jongen aangehouden die maandag voor het winkelpand een bromfiets had gestolen. De jongen nam maandag bij de ingang van de winkel de bromfiets van een 16-jarige plaatsgenoot mee. Toen de verdachte dinsdag in de winkel kwam werd hij door het personeel herkend. De politie werd gewaarschuwd die de jongen meenam naar het bureau voor verhoor. De jongen bekende de diefstal. Hij gaat naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

Apeldoorn - Man na vlucht uit politiebureau opnieuw ingerekend.

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (04/01) in een woning in Apeldoorn een 23-jarige man aangehouden, nadat hij als arrestant - verdacht van huiselijk geweld - het politiebureau was uitgevlucht. De politie had de man dinsdagmiddag (3/1) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op een bepaald moment duwde de man de dienstdoende politieman die in het bureau met hem meeliep van zich af en zag kans de voordeur van het bureau aan de Vosselmanstraat uit te rennen. Een achtervolging leverde niet het gewenste resultaat op. Na onderzoek trof de politie de man in de nachtelijke uren in zijn ouderlijke woning aan. Hij werd opnieuw aangehouden en ingesloten. In de kleding van de verdachte werden een mes en enkele XTC-pillen aangetroffen. Het onderzoek gaat verder.

Apeldoorn - Politie treft drugs, wapen en overvalmateriaal

De politie heeft dinsdagmiddag (03/01) in een woning aan de Cort van der Lindenstraatin Apeldoorn ongeveer 100 gram harddrugs aangetroffen en daarbij en 19-jarige bewoner aangehouden. Ook werd een gaspistool, enkele panty's en handschoenen aangetroffen. De politie sluit niet uit dat met deze aanhouding en de inbeslagname van het wapen, de panty's en de handschoenen een mogelijke overval of beroving is voorkomen. De 19 jarige is voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn - Fietsster gewond door aanrijding

Een 53-jarige fietsster raakte dinsdagmiddag (03/01) op de kruising Matenpoort/Wagenmakershoek gewond door aanrijding met een 74-jarige automobilist uit Apeldoorn. De vrouw reed over de Matenpoort en kreeg rond 17.15 uur geen voorrang van haar plaatsgenoot die uit de Wagenmakershoek kwam. De vrouw kwam ten val en klaagde over een pijnlijke knie. Zij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat haar knie gebroken was.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Persvoorlichting 055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --