Politie Drenthe

Veel automobilisten tijdelijk zonder rijbewijs

Assen, 04-01-2006 o De Drentse politie heeft in het afgelopen jaar 483 rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die bij een controle meer dan 50 kilometer te snel hebben gereden of die bij een alcoholcontrole met meer dan 1.3 promille alcohol in hun bloed achter het stuur zaten. In 2004 ging het om 533 rijbewijzen.
Alcoholcontrole 2

Zon 70 procent van de rijbewijzen is ingevorderd wegens overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur. Agenten van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld namen daarvan ruim de helft voor hun rekening.

De overige rijbewijzen zijn ingevorderd bij alcoholcontroles en normale surveillances in de drie Drentse politiedistricten.

Of en wanneer de automobilist zijn rijbewijs terugkrijgt hangt af van de beslissing van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie besluit of de overtreder zich bij de rechter zal moeten verantwoorden. Bepalend is daarbij of het bij de overtreder gaat om iemand die bij herhaling teveel heeft gedronken of te snel heeft gereden. Ook de omstandigheden waaronder de overtreding plaatsvond is van invloed op het besluit van de officier.

De rechtbank kan naast straffen als een boete of gevangenisstraf ook ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen.

flitser a28

Controles Boetegeld = Sneu Geld komende week

Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 6 januari staat de radarauto op de N353, de weg tussen Havelte en Frederiksoord en op de N 855, de weg tussen Diever en Vledder.

Zaterdag 7 januari is er een radar snelheidscontrole op de Drentse Mondenweg tussen Gasselternijveen en Valthermond.

Zondag 8 januari wordt er in Hoogeveen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel. Verder wordt er met de lasergun op snelheid gecontroleerd.

Maandag 9 januari staat de radarauto op de N386 tussen Peize en Zuidlaren.

Dinsdag 10 januari is er s middags en s avonds een gordel en alcoholcontrole in Emmen.

Woensdag 11 januari is er een radar snelheidscontrole op de A37 tussen Hoogeveen en Holsloot en op de N37 tussen Holsloot en de grens met Duitsland.

Donderdag 12 januari staat de radarauto op de Twee Provinciënweg tussen Beilen en de grens met Friesland.

Boetegeld = Sneu Geld

Voorkom dat u moet betalen.

Klik voor boetebedragen op www.verkeershandhaving.nl